Λύθηκε το πρόβλημα συχρονισμού του ήχου

by Stefanos Kofopoulos • On 27-06-2007 • AT 8:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

altec GT5051 5.1 surround sound speakers

Επιτέλους, κατάφερα να βρω την αιτία και την λύση στο πρόβλημα συγχρονισμού του ήχου. Έκανα και τεστ μέσα από το YouTube και φαίνετα ότι όλα είναι καλά για να ξεκινήσω να βγάζω βίντεο ξανά! Τα πράγματα έχουν ως εξής.

Χρησιμοποιώντας την βίντεοκαμερα μου, ο ήχος γράφεται στα 16bit – 48000KHz – 224Kbps – stereo. Αρχικά το export με συμπίεση σε .mp3 έπαιζε σωστά με όλα τα βίντεο τραβηγμένα από την φηφιακή φωτογραφική. Οι ρυθμίσεις ήταν: 22.050KHz – 96Kbps – mono. Δυστυχώς, οι ίδιες ρυθμίσεις για τον ήχο της βίντεοκαμερας αφαιρούσαν μεγάλη ποσότητα πληροφορίας με αποτέλεσμα ένα μπάχαλο στον συγχρονισμό ήχου και εικόνας.

Αντιθέτως, οι ρυθμίσεις 44.100KHz – 128Kbps – mono για συμπίεση σε .mp3 δουλεύουν μια χαρά, με το YouTube να μην εκφράζει το παραμικρό παράπονο στην επεξεργασία και προβολή των βίντεο. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν τα τεστ μου. Παράλληλα ακολούθησα διάφορες συμβουλές που προτάθηκαν και διάβασα online όπως η εγγραγή των βίντεο σε σκληρό δίσκο χωρίς εγκατάσταση Windows, χρήση NTFS και όχι FAT/FAT32 κλπ. Anyway, φαίνεται ότι όλα είναι καλά και μένει μόνο να ολοκληρώσω το edit και το encoding.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons