Sony VPL-VW90ES, 3D projector για όλους

by Stefanos Kofopoulos • On 03-09-2010 • AT 11:37 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Sony VPL-VW90ES 3D projector

Επειδή οι 3D τηλεοράσεις δεν είναι αρκετές, η Sony σκέφτηκε να ρίξει στην αγορά τον VPL-VW90ES 3D projector. Λύση σχεδιασμένη για τον πλούσιο οικογενειάρχη της διπλανής πόρτας που έχει τεράστια επιφάνεια διαθέσιμη ώστε να απολαμβάνει 3D προβολές από projector και όχι τηλεόραση. Η Sony χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με αυτή των τηλεοράσεων 3D κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι απαιτείται η χρήστη 3D γυαλιών για να απολαύσετε όσα έχει να προσφέρει η τεχνολογία Iris 3 με δυναμικό contrast 150,000:1 και “βελτιωμένο πάνελ SXRD στα 240Hz, το οποίο ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση της εικόνας”. Όσοι ενδιαφέρονται για τον VPL-VW90ES 3D projector θα πρέπει αν περιμένουν μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 και να βάλουν στην άκρη περί τα 10.000 ευρώ.

Ακολουθεί και το δελτίο τύπου.

Στην έκθεση IFA 2010, στο Βερολίνο, η Sony Professional ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου της 3D βιντεοπροβολέα για οικιακή χρήση, του VPL-VW90ES, ο οποίος δίνει στους φίλους των ταινιών την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξεπέραστη κινηματογραφική εμπειρία από την άνεση του σαλονιού τους. Βασισμένος στην τεχνολογία των γυαλιών ‘active glasses’ , την οποία χρησιμοποίησε η Sony στην σειρά των 3D τηλεοράσεών της, ο VPL-VW90ES έχει σχεδιαστεί για να αποδώσει μια βέλτιστη 3D εμπειρία, η οποία θα φαίνεται απολύτως φυσική στα μάτια του χρήστη.

Για να πετύχει την εξαιρετική ποιότητα εικόνας η οποία απαιτείται σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου, περιλαμβανομένου του αληθινού βάθους χρώματος και της φωτεινότητας, ο VPL-VW90ES είναι εφοδιασμένος με την τεχνολογία Advanced Iris 3, της Sony. Έτσι, μπορεί και επιτυγχάνει λόγο δυναμικής αντίθεσης 150.000:1.

Έχοντας την δυνατότητα να προβάλλει 3D σε Full HD 1080p, ο VPL-VW90ES διαθέτει ένα βελτιωμένο πάνελ SXRD στα 240Hz, το οποίο ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση της εικόνας, ή “crosstalk”, ένα φαινόμενο που παρατηρείται στην τρισδιάστατη εικόνα λόγω χαμηλού διαχωρισμού. Ο βιντεοπροβολέας έχει επίσης τη δυνατότητα να λαμβάνει σήμα βίντεο 2D και να το προσομοιάζει σε εικόνα 3D, δίνοντας νέα πνοή στις κλασσικές ταινίες του παρελθόντος και επιτρέποντάς σας να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα περιεχομένου σε βίντεο.

«Η παρουσίαση του πρώτου μας 3D οικιακού βιντεοπροβολέα σηματοδοτεί το πλέον πρόσφατο βήμα της Sony προς την υλοποίηση του παγκόσμιου 3D οράματος της εταιρείας», δήλωσε ο Tak Nakane, product manager στην Sony Professional. «Από την καταγραφή της 3D εικόνας μέχρι τα στάδια της παραγωγής και της τελικής παράδοσης, η Sony πρωτοπορεί και χαρίζει μια απίστευτη εμπειρία 3D θέασης, τόσο στο σπίτι όσο και στην κινηματογραφική αίθουσα. Αυτός ο βιντεοπροβολέας ανοίγει και μια επιπλέον διάσταση και στους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών. Θα μπορούν να παίζουν έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό τίτλων 3D βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Gran Turismo 5 και το Wip3out, με κρυστάλλινη εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ένα γεγονός το οποίο ελπίζουμε πως θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο των gamer.»

Το κλειδί του VPL-VW90ES είναι η προσαρμογή του στις ανάγκες του χρήστη, η εξατομίκευση. Η ρύθμιση του βιντεοπροβολέα είναι μια απλή διαδικασία και η συσκευή είναι ιδανικά κατασκευασμένη για να προσαρμοστεί σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους διάταξης κατά την εγκατάστασή του. Οι πελάτες μπορούν να ρυθμίσουν τον βιντεοπροβολέα σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, όπως το είδος του περιεχομένου που πρόκειται να προβάλλουν, ή τις διαστάσεις του δωματίου στο οποίο θα τον τοποθετήσουν – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα μικρό σαλόνι ή μια μεγάλη αίθουσα home theatre. Επίσης, ο βιντεοπροβολέας είναι ιδιαίτερα αθόρυβος, χάρη στα χαμηλά επίπεδα θορύβου του ανεμιστήρα του, τα οποία μόλις φτάνουν τα 22db.

Ο βιντεοπροβολέας θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη το Νοέμβριο του 2010.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons