Τα ίδια Sony μου, τα ίδια DRM μου

by Stefanos Kofopoulos • On 22-09-2008 • AT 3:47 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

sevensheaven drm

Όταν η αγορά μιας ταινίας στο τέλος της ημέρας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσωρινή ενοικίαση με λίγο DRM και τους περιορισμούς χωρητικότητας που έχουν οι σκληροί δίσκοι, τότε η Sony πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει. Το πιθανότερο είναι να διατηρήσει το υφιστάμενο μοντέλο και να προχωρήσει σε λιγότερο ή non DRM ταινίες με μεγαλύτερο κόστος όπως έκανε η Apple άλλωστε.

Το πρόβλημα ξεκινάει από το Sony Video Store και καταλήγει στα Playstation 3 και PSP χρηστών που έχουν αγοράσει ταινία. Αν για κάποιο λόγο η ταινία που αγόρασαν σβηστεί / καταστραφεί έχουν το δικαίωμα να κατεβάσουν ακόμα μία φορά το αρχείο αφού πρώτα επικοινωνήσουν με το support της Sony. Δυστυχώς το backup utility δεν αντιγράφει τις ταινίες (βλέπε DRM) και ουσιαστικά ο χρήστης έχει την επιλογή να πληρώσει ξανά για να δει μια ταινία την οποία έχει αγοράσει ήδη, αν ο σκληρός γεμίσει, χτυπήσει ή απαγάγουν το PS3 εξωγήινοι.

Η Sony έχει δείξει πόσο κοντά είναι στο DRM και πόσο αγαπάει ανάλογες πρακτικές αλλά ειλικρινά δεν έχει νόημα. Έχουν κινηματογραφικό στούντιο και εταιρεία παραγωγής, έχουν μια πλατφόρμα που εξελίσεται και πλέον επιτρέπει την αγορά ταινιών από τον καναπέ, μπορούν να μειώσουν το κόστος και να κάνουν την διαφορά με το non DRM ή έστω πολύ χαλαρό DRM αλλά αντί αυτού επιμένουν λες και είναι 2000 ξανά.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αποτυχημένη η Σόνυ με τα rookit και το έχει παρακανει οπότε θελει κανονικό μαύρισμα και να της γυρίσουμε την πλάτη με τις ηλίθιες πρακτικές της..

Top

Show Buttons
Hide Buttons