Η Sony προειδοποιεί ότι 3D TV και 3D gaming μπορεί να ζαλίσουν

by Stefanos Kofopoulos • On 13-07-2010 • AT 10:50 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

3d glasses

Η Sony προειδοποιεί ότι καλή η τεχνολογία 3D αλλά αν δεν βγάλεις και τα γυαλιά για να ξεκουραστούν τα μάτια μπορεί και να πονέσουν, μπορεί να αποκτήσεις μια ελαφρά ναυτία κλπ. Πρακτικά αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Οι Ιάπωνες καλύπτονται για αυτούς που θα τολμήσουν να φτάσουν μέχρι τον δικηγόρο και να μηνύσουν την Sony για όποιο σύμπτωμα μπορεί να νιώσουν κατά την διάρκεια μιας 3D ταινίας ή video game ενώ παράλληλα ξεσηκώνουν μνήμες από το παρελθόν όταν είχαν γίνει γνωστά τα πρώτα κρούσματα επιληψίας και ξαφνικά τα manuals των games γέμιζαν με σελίδες και συμβουλές τύπου: να διακόπτετε το παιχνίδι κάθε 30 λεπτά και να ξεκουράζεστε, να ανάβετε φώτα στον χώρο που βρίσκεται η τηλεόραση κλπ.

Εντάξει, τώρα ξέρετε ότι μπορεί να βγάλετε τα 3D γυαλιά και να σας πονέσουν τα μάτια. Ας ασχοληθούμε με κάτι πιο σοβαρό όπως την έλλειψη περιεχομένου για να δούμε 3D TV και να παίξουμε 3D games.

Some people may experience discomfort (such as eye strain, eye fatigue or nausea) while watching 3D video images or playing stereoscopic 3D games on 3D televisions. If you experience such discomfort, you should immediately discontinue use of your television until the discomfort subsides.

SCEA recommends that all viewers take regular breaks while watching 3D video or playing stereoscopic 3D games. The length and frequency of necessary breaks may vary from person to person. Please take breaks that are long enough to allow any feelings of discomfort to subside. If symptoms persist, consult a doctor.

The vision of young children (especially those under six years old) is still under development. SCEA recommends that you consult your doctor (such as a pediatrician or eye doctor) before allowing young children to watch 3D video images or play stereoscopic 3D games. Adults should supervise young children to ensure they follow the recommendations listed above.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακρυά και αγαπημένοι από τα 3d. Όταν θα βγουν σε μαζικη παραγωγή 3d τύπου νέου nintendo,χωρίς γυαλιά τότε βλέπουμε, για να μην στραβωθούμε κιόλας …

  2. nick ακομα και με το 3ds πρεπει τα παιδια να προσεχουν.Το ειχε πει στην Ε3 οτι ιδιαιτερα τα μικρα παιδια πρεπει να ειναι πολυ προσεχτικα.Ωραια η 3D τεχνολογια αλλα με ρεγουλα

    • Ακόμα και στο 3DS μα γιατί, αφού δεν φοράς καν γυαλιά και ουσιαστικά δεν είναι ακριβώς 3D με την έννοια του 3D TV αλλά δίνει ένα βάθος στα παιχνίδια. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση

      • Πολύ λογικό αυτό που αναφέρει ο Κίμωνας, γιατί για να δημιουργηθεί η εντύπωση του 3d, το κάθε μάτι δέχεται διαφορετικές 2D εικόνες ως οπτικό ερέθισμα και τις συνθέτει ο εγκέφαλος σε μια εικόνα “με βάθος”. Το ίδιο ισχύει και για τις autostereoscopic displays, όπως η οθόνη του nintendo 3DS, απλώς ο διαχωρισμός-προβολή των εικόνων που αντιστοιχούν στο κάθε μάτι, γίνεται στην οθόνη και όχι στα γυαλιά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons