Η Sony Ericsson επιστρέφει στην κερδοφορία επιτέλους

by Stefanos Kofopoulos • On 16-04-2010 • AT 11:43 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

sony ericsson logo

Εξαιρετικά νέα για την Sony Ericsson που βλέπει τα ταμεία της να γεμίζουν χρήματα ξανά. Το πρώτο τρίμηνο του 2010 έκλεισε με κέρδη 21 εκατομμυρίων ευρώ από πωλήσεις 10.5 εκατομμυρίων κινητών. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση της μέσης τιμής των κινητών Sony Ericsson που πλέον κοστίζουν 134 ευρώ αντί 120 ευρώ τα προηγούμενα τρίμηνα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι Σουηδοί μαζί με τους Ιάπωνες πέρασαν από σαράντα κύματα και βρίσκονται πάλι στο προσκήνιο για το καλό του ανταγωνισμού. Αυτή την στιγμή παίζουν με Android στην σειρά των XPERIA X10 και με την κληρονομιά από το Symbian που πολύ σύντομα θα βρει τον δρόμο και σε νέα Sony Ericsson κινητά με την open source μορφή του. Χρειαζόμαστε το υπέροχο industrial design του X10, τα όμορφα γραφικά του είχα το UIQ και ακόμα ένα παίχτη στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η κερδοφορία της Sony Ericsson είναι καλό σημάδι για όλους και ελπίζω για τον νέο CFO της εταιρείας, William ‘Bill’ A Glaser.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιστεύω πως το νέο αφεντικό της sony γενικότερα, ο stringer τους ταρακούνησε για τα καλά. Έσφιξαν τα λουριά γενικότερα…

    • Καλά, νέο δεν τον λές ούτε στα χρόνια που είναι στην Sony ούτε στην ηλικία αλλά φαίνεται πως οι διαρθρωτικές αλλαγές που κάνει πιάνουν τόπο γενικά. Για να δούμε και το επόμενο τρίμηνο

  2. Θυμάμαι πως είχα διαβάσει σε μια συνέντευξη του, μια απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κρίση. Τον ρώτησαν, πως βλέπετε την κρίση? Η απάντησή του? Εύχομαι να ξεπεραστεί γρήγορα όμως παράλληλα, εύχομαι να κρατήσει τόσο όσο η sony να αρχίσει να ξυπνάει. Πρέπει είπε οι ιάπωνες να μην είναι μόνο ικανοί αλλά επιτέλους να κινούνται πιο γρήγορα σε ιδέες αποφάσεις κ.α.

    • Έχει πει πολλά, όπως περί ύπαρξης silo μέσα στην Sony κλπ. Σε κάθε περίπτωση όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται η Sony και η Sony Ericsson τόσο περισσότερο και πιο σκληρά πρέπει να δουλέψει ο ανταγωνισμός για να κερδίσει το ενδιαφέρον και τα ευρώ μας.

Top

Show Buttons
Hide Buttons