Sony Cycle Energy μπαταρίες, επιτέλους στην Ελλάδα

by Stefanos Kofopoulos • On 06-10-2010 • AT 9:39 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Sony Cycle Energy μπαταρίες, επιτέλους στην Ελλάδα

Η μοναξιά των Sanyo Eneloop βρήκε τέλος, γιατί οι μπαταρίες Sony Cycle Energy κυκλοφορούν πλέον στην Ελληνική αγορά και έχουν το δικό τους δελτίο τύπου. Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Ni-MH, οι Cycle Energy διατηρούν το φορτίο για πολύ καιρό μετά την πρώτη φόρτιση ή αποφορτίζονται απίστευτα αργά μετά από την πρώτη φόρτιση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν τις έχετε ξεχάσει σε κάποιο συρτάρι λίγο πριν τις διακοπές ή εκείνη την κρίσιμη στιγμή που ο φακός χρειάζεται ρεύμα, είναι πάρα πολύ πιθανό ότι οι Cycle Energy θα σας εξυπηρετήσουν χωρίς πρόβλημα.

Η Sony ρίχνει στην αγορά τις Cycle Energy Multi-Use και Cycle Energy High Capacity με διαφορετικές χωρητικότητες. Δεν είναι σίγουρο ποια μοντέλα θα έρθουν στην Ελλάδα αλλά η Sony προσφέρει τις Cycle Energy Multi-Use στα 2100 mAh (Premium) και 1000 mAh ενώ τις Cycle Energy High Capacity στα 2500 mAh και 900 mAh.

Οι διαφορές είναι σημαντικές και καλύπτουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις για ενέργεια on the go. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό όμως είναι η δυνατότητα να έχεις 2500 mAh να σε περιμένουν σε μια μπαταρία AA που μπορεί να φορτιστεί ξανά και ξανά και ξανά μέχρι ο μετρητής να γράψει 1000.

Κάθε geek on the go που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να αποκτήσει τις Sony Cycle Energy γιατί στα specs τουλάχιστον οι Sanyo Eneloop είναι 500 mAh πίσω.

Ακολουθεί και το press release με τα yada yada.

Η Sony ανέπτυξε νέες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες τεχνολογίας Cycle Energy για να προσφέρει στους καταναλωτές την κατάλληλη μπαταρία για ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών εφαρμογών. Απορρίπτοντας την προσέγγιση «one-size-fits-all», οι μπαταρίες Cycle Energy κυκλοφορούν με διαφορετικά χαρακτηριστικά, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν την πλέον κατάλληλη για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η σειρά περιλαμβάνει μοντέλα Multi-Use και High Capacity με το λογότυπο Cycle Energy.

Οι μπαταρίες Multi-Use είναι ιδανικές για να αντικαταστήσουν τις συμβατικές αλκαλικές μπαταρίες και έχουν εξαιρετική απόδοση σε κάθε συσκευή. Και για μεγαλύτερη ευκολία διατίθενται προ-φορτισμένες και έτοιμες για άμεση χρήση.

Οι μπαταρίες High Capacity είναι κατάλληλες για συσκευές που καταναλώνουν μεγάλη ενέργεια, όπως οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, και έχουν μεγάλη απόδοση για σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό μεταφράζεται σε πενταπλάσιες φωτογραφίες ανά φόρτιση, σε σύγκριση με τις συμβατικές μπαταρίες.

Με τυπικό κύκλο ζωής 1.000 επαναφορτίσεων, οι μπαταρίες Multi-Use τεχνολογίας Cycle Energy είναι μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση απέναντι στις συμβατικές αλκαλικές μπαταρίες.

Για κάθε μπαταρία “Cycle Energy Multi-Use” που θα αγοραστεί, 1.000 αλκαλικές μπαταρίες λιγότερες θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

Cycle Energy High Capacity

Ειδικά σχεδιασμένες για συσκευές που «διψούν» για ενέργεια, οι μπαταρίες Cycle Energy High Capacity διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλή χωρητικότητα. Φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, παιδικά παιχνίδια και φακοί συμπεριλαμβάνονται στις πολλές συσκευές οι οποίες θα δουλεύουν καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με τις μπαταρίες High Capacity.

Όλες οι μπαταρίες Cycle Energy και οι φορτιστές τους διατίθενται σε νέα, φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία, η οποία είναι μικρότερη και ελαφρύτερη για καλύτερη τοποθέτηση στα σημεία πώλησης και αποτελεσματικότερη μεταφορά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα φορτίζουν άραγε με τον φορτιστή των eneloop που ήδη έχω αγοράσει?

  • Όλες οι εταιρείες λένε να χρησιμοποιείς φορτιστή που έρχεται μαζί με τις μπαταρίες και μόνο. Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς από ανάγκη ή πειράματα και όλα είναι ΟΚ αλλά αυτό είναι προσωπική εμπειρία και μόνο.

 2. Αν εξαιρέσουμε ειδικές περιπτώσεις μπαταριών, η πλειοψηφία των επαναφορτιζόμενων δεν έχουν πρόβλημα να φορτίζονται από φορτιστές άλλων κατασκευαστών, αρκεί να μιλάμε για ίδιες τάσεις φόρτισης, κλπ. Το «μόνο με δικό μας» που λένε πολλοί, είναι μάρκετινγκ κόλπο για να αυξάνουν τις πωλήσεις …

  • Ακριβώς, σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να διαβάζουμε οδηγίες χρήσης γιατί κάτι μπορεί να ξεφύγει εκεί στα volt και να γίνει το μεγάλο μπαμ στην φόρτιση. Μάλλον ο μεγάλος χαμός γιατί ανοίγει η μπαταρία αφού έχει αρχίσει να μυρίζει λίγο και χύνονται υγρά που είναι άκρως τοξικά.. καθόλου καλό !

 3. Κυκλοφορούν εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια(με seal αυθεντικότητας) σε φωτογραφικά της Στουρνάρη. Χθες μάλιστα αγόρασα αυτές των 2000mAh.
  Μια σημείωση, οι συγκεκριμένες είναι και προφορτισμένες, πράγμα που σημαίνει ότι τις χρησιμοποιείς αμέσως από το κουτί. Μια μέτρια χρήση που έκανα με το φλας Speedlight 430 δεν έδειξε πτοεί την αρχική τους φόρτιση από το πακέτο.

  • Αυτή είναι και η μαγεία των Sony Cycle Energy και των Eneloop. Για τις Eneloop συγκεκριμένα είχα δει ότι διατηρούν μέχρι και το 85% του φορτίου τους για ένα χρόνο, ελπίζω το ίδιο και καλύτερα να κάνουν οι Cycle Energy. Για πες εντυπώσεις, πού χρησιμοποιείς τις Sony; Είναι το κόστος τόσο χαμηλό όσο περιέγραψε κάποιος πιο πάνω;

Top

Show Buttons
Hide Buttons