Η Sony εξαγοράζει την EMI έναντι 2,3 δισ. δολαρίων

by George Polyzos • On 23-05-2018 • AT 12:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Sony ανακοίνωσε ότι καταβάλλει το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της EMI και να γίνει έτσι ο μεγαλύτερος εκδότης στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Πρόκειται για την πρώτη στρατηγική κίνηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Sony, Kenichiro Yoshida, μέσω της οποία η εταιρεία θα αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερους από δύο εκατομμύρια τίτλους τραγουδιών, με τα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε ιδιαίτερα δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Η εξαγορά της EMI φαίνεται να είναι μέρος της ευρύτερης αποστολής της ηγετικής ομάδας της Sony να σταθεροποιήσει την ροή εσόδων προερχόμενων από το περιεχόμενο ψυχαγωγίας, μια στρατηγική που είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον προηγούμενο CEO της εταιρείας και μετατόπισε την Sony σημαντικά από τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα.

Ο ίδιος ο Yoshida σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «η επένδυση σε περιεχόμενο πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας». Παραδέχθηκε επίσης ότι από το 1999 έως το 2014 η μουσική βιομηχανία είχε συρρικνωθεί λόγω της ανάπτυξης του Internet αλλά πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική ανάκαμψη χάρη στις υπηρεσίες streaming μουσικού περιεχομένου.

Αυτή την στιγμή η EMI κατέχει ένα μερίδιο 15% της αγοράς μουσικών παραγωγών ενώ συνδυαζόμενη με το μερίδιο που κατέχει η Sony ATV δημιουργείται ένας ηγέτης της σχετικής αγοράς με μερίδιο 26% της παγκόσμιας αγοράς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons