Η Sony και ο Geohot τελικά τα βρίσκουν με συμβιβασμό

by Stefanos Kofopoulos • On 12-04-2011 • AT 7:57 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Η Sony και ο Geohot τελικά τα βρίσκουν με συμβιβασμό

Sony και Geohot τελικά έλυσαν τις διαφορές τους με συμβιβασμό και το θέμα με το PS3 exploit και hack φαίνεται ότι ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η συμφωνία αποτρέπει τον George Hotz από την δημοσίευση κώδικα αλλά του αναγνωρίζει ότι ο κώδικας που δημοσιεύθηκε δεν είχε σκοπό να βλάψει την Sony, ούτε να εξυπηρετήσει την πειρατεία λογισμικού που στο τέλος της ημέρας πάλι κακό έκανε στην Sony από χαμένες πωλήσεις τίτλων PlayStation 3 και όχι μόνο. Παράλληλα η Sony δεν περιλαμβάνει τον Geohot ως ύποπτο στο DDoS attack και όλοι φαίνονται να είναι χαρούμενοι και έτοιμοι να πιάσουν, τουλάχιστον προς το παρόν. Γιατί το PlayStation 3 είναι ένα τόσο πολύπλοκο μηχάνημα που το firmware σίγουρα θα έχει bugs που απλά περιμένουν κάποιον να τα ανακαλύψει και να εκμεταλλευτεί το κενό ασφαλείας. Αν θα λέγεται fail0verflow ή αλλιώς, λίγη σημασία έχει για την Sony και τον hacker.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έβγαλε λεφτά ο Γιωργάκης, μαγκιά του. Η πληγωμένη σονυ απο τον σεισμό δεν ήθελε κι άλλο ανοιχτό μέτωπο..

  2. Μια χαρά και για τους δύο,ειδικά για τον geo καθότι η ζημιά ήδη έγινε,ίσως όμως χωρίς την βοήθεια του να σταματήσει εδώ π.χ. cf για v3.60 δεν υπάρχει,ακόμη.

    • Συμβιβασμός σημαίνει ότι και οι δύο κερδίζουν και χάνουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον ο geohot είναι ο πιο κερδισμένος της υπόθεσης. Δεν ξέρουμε βέβαια τι έχει υπογράψει όχι μόνο για το παρελθόν και το παρόν αλλά και το μέλλον των exploits / hacks που θα ανακαλύπτει σχετικά με τα προϊόντα Sony, αν είναι καλυμμένος να τα κάνει publish με άλλο όνομα κλπ κλπ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons