Sony ɑ99 II: Νέα ναυαρχίδα στις φωτογραφικές μηχανές ɑ A-mount

by George Polyzos • On 21-09-2016 • AT 12:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Sony a99 II_wSAL24F20_right

Η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου μοντέλου-ναυαρχίδα της σειράς ɑ A-mount, την ɑ99 II, που αποτελεί διάδοχο του περίφημου μοντέλου ɑ99.

Ο σχεδιασμός της νέας ɑ99 II έχει εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχό της, βάσει των παρατηρήσεων που έλαβε η Sony από επαγγελματίες χρήστες. Το καινούργιο μοντέλο είναι κατά 8% μικρότερο από την αρχική ɑ99 και έχει μια νέα λαβή, σώμα από κράμα μαγνησίου, διπλή υποδοχή για κάρτες SD και άλλες αναβαθμίσεις που βελτιώνουν τόσο το κράτημα, όσο και τη λειτουργία του.

Όλα τα βασικά κουμπιά διαθέτουν προστασία και το κάλυμμα του βύσματος πολυμέσων και οι άκρες του περιβλήματος διαθέτουν γλώσσα και αυλακώσεις – ως αποτέλεσμα, το σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στις πιο σκληρές και δύσκολες συνθήκες λήψεων.

Sony a99 II_top

Η νέα μονάδα κλείστρου, εκτός από την ταχύτερη απόκριση που προσφέρει, είναι και πιο ανθεκτική, ενώ πέρασε με επιτυχία δοκιμές αντοχής σε περισσότερες από 300.000 λειτουργίες κλείστρου. Το σκόπευτρο XGA OLED Tru-finder διαθέτει επίστρωση ZEISS T και έχει μια ομάδα 4 στοιχείων φακού, στην οποία περιλαμβάνεται κι ένα ασφαιρικό στοιχείο διπλής όψης, προσφέροντας, παράλληλα, ισχυρή μεγέθυνση 0,78x, και εξαιρετική καθαρότητα από τη μια γωνία στην άλλη.

Sony a99 II_rear (1)

Διαθέτει, επίσης, επικάλυψη φθορίου στον εξωτερικό φακό, ώστε οι δαχτυλιές, η σκόνη, το νερό, το λάδι, και η βρωμιά να μην κολλάνε επάνω του και επηρεάζουν την καθαρή προβολή.

Ο full-frame αισθητήρας Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό, στα 42,4 Megapixel εκμεταλλεύεται τη δομή χωρίς κενά και προσφέρει γρήγορη ανάγνωση μεγάλων όγκων δεδομένων ενώ, παράλληλα, είναι πάρα πολύ αποτελεσματικός στη συλλογή φωτός. Το καθαρό αποτέλεσμα έγκειται στην πολύ υψηλή ευαισθησία με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο, το μεγάλο δυναμικό εύρος και την ανάλυση 42,4 Megapixel σε ένα εύρος ISO 100-25600, με δυνατότητα επέκτασης ISO 50 – 102400.

Η ɑ99 II σχεδιάστηκε χωρίς οπτικό φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων, ώστε να συλλαμβάνετε ακόμα και τις πιο αδρές φυσικές λεπτομέρειες και υφές με απαράμιλλο βάθος και ρεαλισμό, έχοντας τη δυνατότητα επιλογής συμπιεσμένων ή μη αρχείων RAW.

Δεδομένου ότι το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας αποδεδειγμένα υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλές στη σειρά φωτογραφικών μηχανών ɑ7 II, η Sony σχεδίασε ένα νέο ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνων 5 αξόνων για φωτογραφικές μηχανές A-mount, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ɑ99 II.

Sony a99 II_wSAL2470Z2_front

Η νέα ɑ99 II συνδυάζει τις καλύτερες καινοτομίες τελευταίας γενιάς στον τομέα της ψηφιακής απεικόνισης της Sony, συμπεριλαμβανομένου του νέου υβριδικού συστήματος ανίχνευσης φάσης AF, που διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά της σειράς A-mount της Sony, όπως την τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη – Translucent Mirror Technology (TMT).

Το πρόσφατα ανεπτυγμένο σύστημα ανίχνευσης φάσης AF διαθέτει δυνατότητα «full-time αυτόματης εστίασης» και αποτελεί την πρώτη εφαρμογή του 4D FOCUS στη full-frame σειρά ɑ, φέρνοντας ένα ανώτερο, νέο επίπεδο απόδοσης στην αυτόματη εστίαση στους κατόχους της ɑ99 II. Επιπλέον, το σύστημα ακριβείας AF λειτουργεί κανονικά, μέχρι και σε επίπεδα φωτεινότητας EV-4, όπου οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Sony a99 II_wSAL70200G2_right

Η ροή δεδομένων μέσω της ɑ99 II έχει επανασχεδιαστεί, ώστε να επιτρέπει την υψηλής ανάλυσης και συνεχή λήψη σε μεγάλες ταχύτητες κάδρων. Ένα νέο κύκλωμα front-end LSI συνεργάζεται με τον αισθητήρα εικόνας και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X, καθώς και με την πρόσφατα σχεδιασμένη μονάδα κλείστρου, για να μπορείτε να κάνετε συνεχείς λήψεις έως και 12fps με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης/αυτόματης έκθεσης, αξιοποιώντας, παράλληλα, τις δυνατότητες των 42,4 Megapixel του αισθητήρα.

Τέλος, έχουν γίνει βελτιώσεις στον αλγόριθμο οθόνης EVF και ως αποτέλεσμα μπορεί πλέον να αποδώσει συνεχείς λήψεις live-view στα 8 fps με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης/αυτόματης έκθεσης με ελάχιστη καθυστέρηση προβολής, ώστε η εμπειρία προβολής να μη διαφέρει από αυτήν ενός οπτικού σκοπεύτρου.

Οι αποστολές για τη νέα ɑ99 II θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons