Φωτοβολταϊκό δέντρο με στυλ

by Stefanos Kofopoulos • On 28-09-2007 • AT 12:25 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

solar tree

Φαίνεται πως τα φωτοβολταϊκά δέντρα είναι μια ιδέα που αρέσει ιδιαίτερα στους Αυστριακούς. Ομολογώ ότι η προηγούμενη κατασκευή δεν ήταν αισθητικά όμορφη αλλά το νέο σχέδιο του Ross Lovegrove είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό και φιλοδοξεί να βρεθεί κοντά στο μουσείο Angewandte Kunste ή αλλιώς μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών της Βιέννης.

Για μισό λεπτό, έγραψα Βιέννη και Αυστρία και φωτοβολταϊκά και δέντρα. Ναι, το έγραψα και αναρωτιέμαι αν εκεί πάνω έχουν περισσότερη ηλιοφάνεια για να παίζουν με αυτά τα πράγματα!

solar tree

solar tree

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Poly poly kalaisthito kathws kai idiaitera xrhsimo. Ti krima poy emeis edw snobarume tis enallaktikes piges energeias (kai as eimaste mia xwra me poly hlio..)

 2. Οντως καταπληκτικό αισθητικά!

 3. Επειδη βρέθηκα πρόσφατα στην Αυστρία… ήλιο μπορεί να μην έχουν όμως οι άνθρωποι εκεί και φωτοβολταικά στοιχεία χρησιμοποιούν και συγκοινωνία super έχουν και όσο πιο έξυπνα και ανθρώπινα μπορούν να ζήσουν το κάνουν!!! Αλοίμονο σε μας τους ηλιόλουστους!!!
  :)))

 4. …..και όσο πιο έξυπνα και ανθρώπινα μπορούν να ζήσουν το κάνουν!!!

  kai einai kai protoi sta peristatika maniokatathlipsis……

 5. Αυτό μάλιστα! :D Είναι φανταστικό ;) Και χρήσιμο και όμορφο :D Το προηγούμενο ήταν πολύ χρήσιμο αλλά όχι και πολύ όμορφο :D

 6. Φέρε δεδομένα και τεχνικά χαρακτηριστικά ΑΜΕΣΑ για αυτα εδώ.

 7. Αγαπήτε φίλε titana, εδώ στο Ελσίνκι της Φινλανδίας όντως δεν εχουμε το λιοπύρι το ελληνικό που να τηγανίζουμε και αυγά στο οδόστρωμα όπως έχει κάνει το ελληνικό τηλεοπτικό δύκτιο. Όμως το καλοκαίρι έχουμε πάνω απο 20 ώρες ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες άνω των 30. Έτσι ακόμη και εδώ φωτοβολταικά τόξα είναι μια καλή ιδέα και μάλιστα οι Φινλανδοί έχουν δηλώσει ώς στόχο του 2020 την παράγωγη του 20% του ρέυματος τους απο τον ήλιο. Άντε και στα δικά μας.

 8. Η διαφορά από τα προηγούμενα φωτοβολταϊκά δέντρα είναι αισθητή.
  Να δούμε πότε θα εμφανιστούν και εδώ τέτοιες κατασκευές.

 9. Πολύ όμορφο. Θα άξιζε όμως να παρουσιάσεις και τα ανύπαρκτα κίνητρα που δίνει η χώρα μας για την υιοθέτηση τέτοιων λύσεων….

 10. Φίλε Mikko πες πρώτα στους φίλους μας εδώ ότι στη Φινλανδία απαγορεύεται το τίναγμα των χαλιών σε δημόσιο χώρο, επειδή η σκόνη μολύνει το περιβάλλον και ότι δεν υπάρχουν πουθενά εκτεθειμένοι κάδοι σκουπιδιών σε δημόσιο χώρο, όπως στην Ελλαδάρα μας. Τα φωτοβολταϊκά μας μάραναν τώρα. Θα μας πάρει καιρό να γίνουμε Ευρώπη.

 11. σωστοτατος Δημητρης!φοβερη ιδεα.

 12. Στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης υπάρχει τώρα ένα παρόμοιο. Καταπληκτικό!

Top

Show Buttons
Hide Buttons