Ο Snoopy, η αποστολή Apollo 10 και η NASA

by Stefanos Kofopoulos • On 05-01-2009 • AT 8:18 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

snoopy nasa

Για να γιορτάσουν τα 40 χρόνια από την αποστολή Apollo 10, το μουσείο Charles Schulz και η NASA θυμούνται ένα παλιό εσωτερικό αστείο και το μοιράζονται με τον κόσμο. Σύμφωνα με την NASA, οι αστροναύτες του Apollo 10 έπρεπε να ερευνήσουν (snoop around) την περιοχή προσεδάφισης του Apollo 11 στην Σελήνη. Το σκάφος ονομάστηκε Snoopy, θεσπίστηκε το Silver Snoopy Award και τα υπόλοιπα είναι ιστορία 40 χρόνια μετά. Για τις εορταστικές εκδηλώσεις το μουσείο θα φιλοξενήσει ένα μοντέλο του σκάφους Apollo από το διαστημικό κέντρο Johnson μαζί με διαστημικές στολές της εποχής. Αξίζει να διαβάσετε το σύντομο ιστορικό για τον Snoopy και να μην ξεχάσετε να κάνετε follow την NASA στο twitter για τα τελευταία νέα της υπηρεσίας.

Είναι προφανές οτι η προεργασία του Apollo 10 για την προσεδάφιση του Apollo 11 ήταν εξαιρετικής σημασίας γιατί βοήθησε την ανθρωπότητα να πατήσει στην Σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969. Μέλη της αποστολή ήταν οι Neil Armstrong, Michael Collins, Edwin Eugene ‘Buzz’ Aldrin, Jr.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η κοπέλα που κρατάει τον Snoopy είναι η Jamye Flowers, γραμματέας ενόςαστρονάυτη. Δείτε λοιπόν στο παρακάτω link τί συνέβη όταν ένας απο του αστροναύτες (κάνοντας πλάκα) προσπάθησε να την πάρει μαζί του στο διαστημόπλοιο!

    http://www.johnwyoung.org/as10/enlarge-as10/as10walkout2a.htm

Top

Show Buttons
Hide Buttons