Η Microsoft βάζει τέλος στο Messaging app για χάρη του Skype

by dtonias • On 02-07-2013 • AT 2:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Skype

Η σύντομη πορεία του Messaging app των Windows 8 φαίνεται ότι θα σταματήσει με τη νέα έκδοση και θα δώσει τη θέση του στο Skype.

Το Messaging app ήταν μία από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές των Windows 8 και έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να συνομιλήσουν με τις επαφές τους μέσα από το νέο γραφικό περιβάλλον του λειτουργικού. Ωστόσο, στα Windows 8.1 Preview, τη νέα δοκιμαστική έκδοση που διέθεσε η Microsoft πριν λίγες ημέρες, η εφαρμογή αφαιρέθηκε ολοκληρωτικά και πλέον το Skype αναμένεται να καλύψει αυτό το κενό.

Το Skype είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους μέσω του Windows Store και προσφέρει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά από την απλή συνομιλία με κείμενο του Messaging app. Μετά τη διακοπή λειτουργίας του Windows Live Messenger τους προηγούμενους μήνες, η Microsoft στοχεύει στην ενοποίηση της επικοινωνίας με κείμενο, φωνή και εικόνα ανάμεσα στους Windows υπολογιστές, tablets και Windows Phones.

Με αυτή την κίνηση η Microsoft ρίχνει όλο το βάρος στο Skype και αυτό φαίνεται από τα αρκετά νέα χαρακτηριστικά που έχουν προστεθεί τους τελευταίους μήνες όπως την υποστήριξη αποστολής και λήψης video μηνυμάτων. Επίσης, στα Windows 8.1 θα υπάρχει η δυνατότητα απάντησης σε κλήσεις μέσω Skype απευθείας από την οθόνη κλειδώματος, γεγονός που μαρτυρά την ακόμη καλύτερη αλληλεπίδραση που έχει αποκτήσει η εφαρμογή με το λειτουργικό.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε το Skype ως προεγκατεστημένη εφαρμογή στα Windows 8.1 και την πλήρη ενσωμάτωση του στην τελική έκδοση για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας των χρηστών.

[ via ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons