Έρχεται η P2P τηλεόραση

by Stefanos Kofopoulos • On 24-07-2006 • AT 11:58 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Example of P2P network

Τα πράγματα είναι απλά: Οι κύριοι Niklas Zennstrom και Janus Friis είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία του Skype. Τώρα, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την τηλεόραση αλλά σε P2P επίπεδο.

Αν αναρωτιέστε γιατί όλα αυτά σημαντικά για εμάς τους τελικούς χρήστες, η απάντηση είναι προφανής: Πρώτα εμφανίστηκε το Skype, μετά οι εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις του Skype για τηλεφωνικές κλήσεις σε όλο τον κόσμο. Μετά εμφανίστηκε το Gizmo Project, αργότερα οι εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις του Gizmo Project για τηλεφωνικές κλήσεις σε όλο τον κόσμο και πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι δωρεάν κλήσεις σε όλα τα σταθερά του πλανήτη για πάντα!

Οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής και διακίνησης τηλεοπτικού υλικού θα ταρακουνηθούν, εμείς οι συνδρομητές θα αποκτήσουμε άλλη μια επιλογή και κάποια στιγμή το μέλλον ίσως να φαντάζει λιγότερο εμπορικό ή περισότερο ελεύθερο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οταν ξυπνήσει ο ΟΤΕ και απελευθερώσει τις ταχύτητες, τότε ίσως γίνει κάτι. Oσο υπάρχουν μονοπώλια δεν υπάρχει τεχνολογική πρόοδος.

    Με θερμούς χαιρετισμούς από 8 Mbps.

  2. Αυτό είναι πολύ δύσκολο μια και δεν υπάρχει καλός λόγος για κάποια εταιρία να στήσει την δική της υποδομή σε όλη την χώρα και δεν ξέρω αν το επιτρέπει το κράτος.

    Μην κατηγορείς τον ΟΤΕ μόνο. ΌΛΕΣ οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ υψηλές χρεώσεις για το 3G και εξαιρετικά ΧΑΜΗΛΑ όρια στο bandwith που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Για να καταλάβεις, αυτή την στιγμή παίρνεις κάρτα 3G που σου υπόσχονται ότι φτάνει ταχύτητες παρόμοιες με ADSL (αλήθεια είναι) αλλά σου δίνουν 15-20ΜΒ / μήνα με 17Ευρώ πάγιο και επιπλέον ογκοχρέωση μετά τα 15-20ΜΒ. Τα 15-20ΜΒ με ταχύτητες ADSL σύνδεσης τα έχεις τελειώσει σε 10 λεπτά και όχι σε ένα μήνα!

    Ίσως με τις ασύρματες τεχνολογίες να αλλάξουν τα πράγματα.. πχ με την είσοδο του WiMax

Top

Show Buttons
Hide Buttons