Σκληρός δίσκος χωρητικότητας 12 ΤΒ από την Western Digital

by Nikos Kaimakamis • On 28-04-2017 • AT 10:29 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

H Western Digital παρουσίασε ένα σκληρό δίσκο, ο οποίος έχει χωρητικότητα που μπορεί να φτάσει έως και τα 12 ΤΒ. 

Το σώμα του σκληρού δίσκου της Western Digital είναι το κλασικό των 3.5 ιντσών, επομένως η μονάδα αυτή θα μπορεί να ενσωματωθεί σε όλους τους σύγχρονους desktop υπολογιστές. Το μοντέλο κατασκευάζεται από τη θυγατρική εταιρεία της Western Digital, HGST, και είναι το Ultrastar He12, το οποίο ανήκει στην τέταρτη γενιά σκληρών δίσκων με Ήλιο που αναπτύσσει η εταιρεία. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του δίσκου αυτού είναι ότι η ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων γίνεται με αυξημένη ταχύτητα σε σχέση με το παρελθόν, ενώ καταναλώνει και λιγότερη ενέργεια.

Το Ήλιο είναι μία λύση στην οποία καταφεύγει η Western Digital προκειμένου να έχει ικανοποιητικές ταχύτητες και σταθερότητα λειτουργίας σε έναν δίσκο τόσο μεγάλης χωρητικότητας. Το αέριο αυτό προσφέρει μικρότερη τριβή στην περιστροφή των δίσκων, στοιχείο που έχει οφέλη για τη λειτουργία της μονάδας. Για την εγγραφή δεδομένων χρησιμοποιείται το σύστημα perpendicular magnetic recording, ή αλλιώς PMR, ενώ μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το νέο δίσκο με ταχυτητα εγγραφής 12 Gb/s ή 6 Gb/s, ανάλογα με το σύστημα στο οποίο είναι τοποθετημένος.

Η Western Digital δεν έχει δώσει κάποιες λεπτομέρειες αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει με το δίσκο της θυγατρικής της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons