Σύστημα εστίασης 4D από τη Sony

by George Polyzos • On 17-09-2014 • AT 1:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

sony4d

Στα πλαίσια της έκθεσης Photokina της Κολωνίας, η Sony έδωσε τη δική της εκδοχή του όρου «4D» παρουσιάζοντας μία νέα τεχνολογία αυτόματης εστίασης του φακού μίας κάμερας.

Το σύστημα 4D Focus της Sony πέρα από την αντίληψη του βάθους (3D) σε ένα πλάνο, αντιλαμβάνεται και την έννοια του χρόνου (4D). Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα αυτόματης εστίασης της Sony «παρατηρεί» το αντικείμενο, τόσο σε επίπεδο θέσης όσο και σε επίπεδο ταχύτητας, όταν αυτό κινείται.

Μέσα από την παρατήρηση, το σύστημα «προβλέπει» την επόμενη θέση που θα λάβει το αντικείμενο, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες αυξομειώσεις και ρυθμίσεις ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει την παρατήρηση και να μπορεί ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσει φωτογραφική λήψη.

Με τον τρόπο αυτό τα φωτογραφικά αποτελέσματα είναι διαυγή, ανεξάρτητα από την ταχύτητα του αντικειμένου ή το πόσο ξαφνικά αυτό ενδέχεται να αλλάξει θέση. Το σύστημα 4D Focusσυνδυάζεται και με τα σημεία εστίασης μίας κάμερας. Για παράδειγμα, η A6000 της Sony διαθέτει συνολικά 179 σημεία εστίασης, που πρακτικά καλύπτουν το 92% του πλάνου.

Σύμφωνα με το PetaPixel, το 4D Focus είναι τόσο «έξυπνο» ώστε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν ένα νέο αντικείμενο μπει ξαφνικά στο πλάνο, αλλά παραμένει προσηλωμένο στην παρακολούθηση του αρχικού αντικειμένου. Το σύστημα 4D Focus έχει ενσωματωθεί στα τελευταία μοντέλα της σειράς Alpha της Sony, όπως τα μοντέλα A77 II, A6000 και A5100.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons