Το Siri ετοιμάζεται για νέες γλώσσες, τα Ελληνικά ακόμα περιμένουν

by Stefanos Kofopoulos • On 21-11-2012 • AT 1:17 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Το Siri ετοιμάζεται για νέες γλώσσες, τα Ελληνικά ακόμα περιμένουν

Η Apple ετοιμάζεται να προσθέσει επιπλέον γλώσσες στο Siri, κάνοντας την εφαρμογή ακόμα πιο χρήσιμη σε περισσότερο κόσμο. Ήδη έχουν αναρτηθεί οι σχετικές θέσεις εργασίας που αφορούν internships. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα το Siri θα γίνει πιο έξυπνο.

Αν τώρα η Apple ψάχνει να βρει κόσμο να κάνει πρακτική για 6 μήνες σημαίνει ότι η τεχνολογία για την ανάπτυξη του Siri σε νέες γλώσσες βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Οι νέες γλώσσες που θα δοκιμαστούν και πιθανότατα θα προστεθούν στο Siri είναι τα Αραβικά, Δανέζικα, Ολλανδικά, Φινλανδικά, Νορβηγικά και Σουηδικά.

Η γεωγραφία πιθανότατα ταιριάζει με την τεχνολογική εξοικείωση των χωρών αυτών και την οικονομική κατάσταση των καταναλωτών, γεγονός που ωθεί την Apple να αναπτύξει το Siri σε αυτές τις νέες γλώσσες αντί για τα Ελληνικά σε αυτή την φάση.

Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δούμε τις αλλαγές στις επόμενες εκδόσεις του iOS 6.1 και πέρα. Η εκμάθηση ενός υπολογιστή να ακούει και να καταλαβαίνει την ανθρώπινη γλώσσα δεν είναι εύκολο πράγμα. Το Siri θέλει χρόνο για να ωριμάσει και να μπει για τα καλά στην ζωή όλων των προϊόντων της Apple.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλύτερα.. να ωριμάσει και η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, γιατί πάλι θα γκρινιάζουμε, μιας και δεν είμαστε με τίποτα ευχαριστημένοι :P Παρεμπιπτόντως, για τη Siri δεν είναι απαραίτητα κάποια δεδομένα; Π.χ. εστιατορίων, αξιολογήσεων κλπ. Αυτό το έχει αναλάβει η yelp στην Aμερική. Εμάς μας καλύπτει κάποια αντίστοιχη εφαρμογή για τέτοια στοιχεία; Νομίζω ότι αυτό θα καθορίσει και το πότε θα βγει siri στα ελληνικά. Δεν είναι δηλαδή τόσο ζήτημα της τεχνολογία αναγνώρισης ελληνικών φωνητικών εντολών. Τα artificial neural networks άλλωστε είναι το ίδιο trainable σε κάθε γλώσσα (αν υπάρχει φωνητικό “υλικό” για να τα ταίσεις βέβαια)

    • Σωστή παρατήρηση αλλά μην ξεχνάς ότι το Siri λειτουργούσε και πριν το iOS 6 χωρίς τα επιπλέον δεδομένα. Μέχρι να δούμε Ελληνικά εστιατόρια, ταχυφαγεία και τα σχετικά να είναι στο Yelp έχουμε δρόμο ακόμα, όχι μόνο για την δημιουργία της βάσης δεδομένων αλλά και για το κλικ στην αλλαγή της νοοτροπίας των καταστημάτων.

      • δεν χρειάζεται να είναι στο Yelp. Υπάρχει και το Αθηνόραμα με πληρεστατό κατάλογο για εστιατόρια, ταχυφαγεία και τα σχετικά. Το θέμα είναι να υπάρχουν σωστές και local συνεργασίες.

      • Ναι φυσικά αλλά το Αθηνόραμα έχει API, καλύπτει χώρες εκτός Ελλάδας, μπορεί να κάνει scale κλπ κλπ. Όταν έχεις να διαχειριστείς εκατομμύρια queries αυτά είναι ερωτήματα που θέλεις να έχεις απάντηση άμεσα για να προχωρήσεις ή όχι. Φαντάσου να ψάχνεις το κάθε Αθηνόραμα στην Ευρώπη αντί να έχεις ένα Yelp, ένα Open Table και τέλος. Γίνεται αλλά το κόστος, ο χρόνος και η περιπλοκότητα της υλοποίησης είναι σημαντικοί παράγοντες στην συντήρηση πχ ενός API αντί για 27.

Top

Show Buttons
Hide Buttons