Πέθανε ο Sir Arthur C. Clarke

by Stefanos Kofopoulos • On 19-03-2008 • AT 4:34 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Sir Arthur C. Clarke

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε ένας από τους grand master της επιστημονικής φαντασίας, ο Sir Arthur C. Clarke, μετά από 20 χρόνια μάχης με το post polio syndrome (ελληνικά;). Πέθανε στην Sri Lanka, μέρος που είχε επιλέξει ως μόνιμη κατοικία από το 1956.

Με συγγραφικό έργο 100 βιβλίων και προφητικές τάσεις για την εξέλιξη της τεχνολογίας και του ανθρώπινου πολιτισμού, ο Arthur Clarke κέρδισε τον τίτλο Sir και έγινε γνωστός με την Οδύσσεια του Διαστήματος και την κινηματογραφική μετοφορά ως 2001: A Space Odyssey από τον Stanley Kubrick.. μιλάμε για το 1968 όταν ο Kubrick είπε στον Clarke “πρέπει να κάνουμε μια καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας”, θέτοντας τις βάσεις για την δημιουργία της ταινίας. Προτείνω εκτός από τα βιβλία να ρίξετε και μια ματιά στα άρθρα του Arthur Clarke, αρκετά εκ των οποίων κυκλοφορών και στα ελληνικά σε συλλογές με κείμενα άλλων συγγραφέων sci-fi.
Διαβάστε εδώ το άρθρο των NYT αλλά και τις πληροφορίες για την ζωή και το έργο του στην Wikipedia. R.I.P Sir Arthur C. Clarke

[Thanks G.K]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι κάτι τέτοιο είναι, σύνδρομο μετα-πολιομυελίτιδας.

 2. @jim_hellas: Να τσακιστείς να πάρεις, και λέω να τσακιστείς επειδή είσαι εσύ!

 3. Ξεχασες να αναφερεις οτι ειχε κατηγορηθει επανηλημενα για παιδεραστια και οτι στην Αγγλια εκρεμουσε δικη εις βαρος του.
  Γι αυτο και ζουσε στη Sri Lanka…

 4. @janlik: Δεν το ξέχασα, απλά δεν έχω ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για αστικό μύθο ή όχι. Κοιτάω για στοιχεία πάντως.

 5. Μετα-πολυομυελιτιδικό σύνδρομο, είναι μια πρόταση, όχι ελεγμένο αλλά μάλλον σωστό…
  Διαβάστε τον, αξίζει!
  Ετοιμάζω την ελληνική μετάφραση του 2001, για τις εκδόσεις Anubis, και διαβάζοντάς το για 2η ή 3η φορά, μπορώ άφοβα να πω ότι συγκατελέγεται μεταξύ των καλύτερων βιβλίων που έχω διαβάσει από Ε.Φ., χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι ο άνθρωπος λες και διάβαζε το μέλλον, χώρια ότι πολλά απ’ όσα έχει γράψει έχουν δώσει ιδέες στους τεχνοκράτες και έχουν ήδη υλοποιηθεί. Η Ε.Φ. καθοδηγεί την πραγματικότητα στην περίπτωση αυτή!
  Ραντεβού τον Δεκέμβριο στα βιβλιοπωλεία…

Top

Show Buttons
Hide Buttons