Συνεργασίες της LG για κορυφαίες προϊοντικές λύσεις

by George Polyzos • On 17-02-2015 • AT 12:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

LG HQ

Απαντώντας στις σύνθετες ανάγκες της αγοράς, η LG συνεργάζεται με εταιρείες διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών διακρίνεται κατά το 2015 από έντονο πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα σε μεγάλες εταιρείες. Στόχος τους είναι η δημιουργία ακόμα καλύτερων προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών προς τους καταναλωτές, μία προοπτική που φάνηκε άλλωστε και στην παγκόσμια έκθεση CES 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας.

Το 2015 οι τεχνολογικές συνέργειες της LG επεκτάθηκαν και σε διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους, ενδυναμώνοντας και επεκτείνοντας έτσι την ηγετική της θέση ως μία παγκόσμια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.

Η LG Electronics έχει καταφέρει με συνεργασίες -κάποιες από τις οποίες μετράνε ήδη χρόνια- να συνδυάσει τη γνώση και την εμπειρία μεγάλων εταιρειών με τη δική της τεχνολογική καινοτομία. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία διασφαλίζει τη δημιουργία νέων προϊόντων που διαθέτουν τεχνολογία αιχμής στον αντίστοιχο τομέα τους.

Χαρακτηριστικά μπορεί να αναφερθεί η συνεργασία της LG με την Prada που εγκαινιάστηκε το 2006, οπότε και δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο Prada phone by LG 1.0, το οποίο έφερε «επανάσταση» στην κατηγορία των fashion συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Άλλωστε, η επιτυχία της συγκεκριμένης συσκευής αποτυπώθηκε και στο σύνολο των πωλήσεών της, ξεπερνώντας το 1 εκατ. συσκευές. Η νέα -τότε- συνεργασία, οδήγησε στη συνέχεια στη δημιουργία τριών πολυτελών και εντυπωσιακών κινητών τηλεφώνων, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2007, το 2008 και το 2012 αντίστοιχα.

LG G Watch R_1

Στο ίδιο πλαίσιο, στη σύναψη μιας μακροχρόνιας συμφωνίας για την ανταλλαγή και χρήση ευρεσιτεχνιών, η οποία αφορά σε ένα ευρύ φάσμα από προϊόντα και τεχνολογίες, προχώρησαν η LG με την Google. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά τα τελευταία χρόνια στον τομέα των Android συσκευών, σχεδιάζοντας τα μοναδικά Nexus 4 και Nexus 5. Επίσης, οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν και για τη δημιουργία του G Watch, ενός από τα πρώτα Android Wearables που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2014.

Η LG ένωσε τις «τεχνολογικές δυνάμεις» της και με την Harman/ Kardon, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων συστημάτων ήχου. Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν τα premium ακουστικά Bluetooth Stereo LG Tone Infinim, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική,  κρυστάλλινη απόδοση ήχου, ενώ διαθέτουν κομψό σχεδιασμό, με ελαφριές καμπύλες και γυαλιστερό, μεταλλικό φινίρισμα.

LG_Tone_Infinim

Τέλος, μία ακόμη επιτυχημένη συνεργασία της LG ήταν πρόσφατα αυτή με τη Mercedes – Benz, που περιγράφεται ως ένα «πάντρεμα» δύο διεθνώς αναγνωρισμένων ηγέτιδων εταιρειών για τη δημιουργία ένα τεχνολογικού αριστουργήματος.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας πολλαπλές κάμερες για την ανίχνευση του τι βρίσκεται μπροστά από το αυτοκίνητο, και σε ποια απόσταση, έγινε το πρώτο τεχνολογικό βήμα, ώστε το όχημα να εκτελεί κάποιες διαδικασίες χωρίς την επέμβαση του οδηγού. Οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν από κοινού ένα σύστημα κάμερας που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από αυτόνομα οχήματα (Advanced Driver Assistance System).

[Δ.Τ. LG Electronics]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons