Συνεργασία του si–Cluster με το Aerospace Valley

by George Polyzos • On 10-03-2015 • AT 10:53 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

satellite

Το si-Cluster και το Aerospace Valley εντείνουν τη συνεργασία τους στην από κοινού ανάπτυξη νέων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών για την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας, που υπογράφηκε το 2014 κατά τη διάρκεια της έκθεσης “Toulouse Space Show”, υλοποιείται το πρόγραμμα si-Cluster Ambassador, με την υποστήριξη του Corallia και του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη συνεργασία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραμονή της si-Cluster Ambassador και Υποψήφιας Διδάκτωρος κας. Παναγιώτας Κελβερκλόγλου, που επελέγη μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, για ένα εξάμηνο στις εγκαταστάσεις του Aerospace Valley στην Τουλούζη, με σκοπό την ενημέρωση των Γαλλικών εταιρειών για τις ικανότητες, τις καινοτομίες και τα προϊόντα των Ελληνικών επιχειρήσεων και την χαρτογράφηση του Γαλλικού cluster, του σημαντικότερου cluster αεροδιαστημικής στην Ευρώπη, ώστε να προκύψουν ισχυρές συνεργασίες και κοινά έργα έρευνας και ανάπτυξης.

Το Aerospace Valley είναι ένα διαπεριφερειακό cluster, με εστίαση στην αεροναυπηγική, στο διάστημα και στα ενσωματωμένα συστήματα. Συγκεντρώνει 701 μέλη συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, 400 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και μεγάλων επιχειρήσεων, μεγάλων ερευνητικών κέντρων αεροδιαστημικής, σχολές μηχανικών και τοπικές αρχές.

Συνολικά, αντιπροσωπεύει το 1/3 του εργατικού δυναμικού της γαλλικής αεροδιαστημικής, συνολικού ύψους άνω των 130.000 θέσεων βιομηχανικής απασχόλησης σε 1.600 βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Όσον αφορά τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, συνολικά 8.500 ερευνητές και επιστήμονες δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Aerospace Valley, αντιπροσωπεύοντας το 45% του συνολικού Γαλλικού εθνικού δυναμικού έρευνας και ανάπτυξης στους τομείς της αεροναυπηγικής, του διαστήματος και των ενσωματωμένων συστημάτων.

[Δ.Τ. Corallia]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons