Συνεργασία Tor-Mozilla για ενίσχυση της ασφάλειας στο Διαδίκτυο

by George Polyzos • On 12-11-2014 • AT 6:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Laptop user

Το Tor Project ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τη Mozilla, δημιουργό του web browser Firefox, στα πλαίσια μίας νέας πρωτοβουλίας με το όνομα Polaris.

Στο project Polaris συμμετέχει επίσης το Center of Democracy & Technology, μία οργάνωση υπεράσπισης των «ψηφιακών δικαιωμάτων» του ατόμου. Μέσω της συνεργασίας ο browser Firefox θα αποκτήσει περισσότερα χαρακτηριστικά διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Παράλληλα, το Tor Project θα συνεργαστεί με τους μηχανικούς της Mozilla ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στον αρχικό πηγαίο κώδικα του Firefox ώστε να ενισχυθεί η υποστήριξη του δικτύου Tor. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο browser Tor έχει δημιουργηθεί με βάση την τεχνολογία της Mozilla.

Επιπλέον, σήμερα το δίκτυο Tor μπορεί να εξυπηρετήσει πεπερασμένο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων, οπότε αυτός είναι ένας ακόμα τομέας όπου η Mozilla πρόκειται να προσφέρει τη βοήθειά της.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Tor (The Onion Router) Project είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες του τη δυνατότητα περιήγησης στο Διαδίκτυο υπό συνθήκες ανωνυμίας. Το λογισμικό Tor που έχει δημιουργηθεί δρομολογεί τη Διαδικτυακή κίνηση μέσω ενός παγκόσμιου εθελοντικού δικτύου servers με στόχο να αποκρύψει την πραγματικά τοποθεσία του χρήστη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons