Συνεργασία Siemens-Valeo στα κινητήρια συστήματα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

by George Polyzos • On 23-04-2016 • AT 11:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

handshake

Η Siemens και η Valeo υπέγραψαν συμφωνία προκειμένου να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την κατασκευή κινητήριων συστημάτων υψηλής τάσης.

Με αυτή την κίνηση, οι δυο εταιρείες δημιουργούν έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των καινοτόμων και οικονομικά προσιτών εξαρτημάτων υψηλής τάσης και συστημάτων για όλο το εύρος των ηλεκτρικών οχημάτων το οποίο περιλαμβάνει υβριδικά, υβριδικά με δυνατότητα φόρτισης από το δίκτυο (ηλεκτροδότησης) αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Στηριζόμενη στα συμπληρωματικά πεδία δράσης και portfolio των δύο εταιρειών, η κοινοπραξία θα παρέχει σημαντικές συνέργειες σε τομείς όπως η παραγωγή και ο εφοδιασμός και θα δημιουργήσει τη βάση για βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία. Η αγορά των εξαρτημάτων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αναμένεται να αναπτυχθεί με ένα μικτό ετήσιο ρυθμό μεγαλύτερο του 20% μέχρι το 2020. Βάσει της συμφωνίας, η Siemens και η Valeo θα συμμετέχουν σε ποσοστό 50% εκάστη, θα έχουν από κοινού τον έλεγχο και θα εκπροσωπούνται αντιστοίχως με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

H Valeo θα συνεισφέρει την επιχειρησιακή της μονάδα των ηλεκτρονικών ισχύος υψηλής τάσης, συμπεριλαμβανομένων και 200 εργαζομένων εκ των οποίων οι 90 βρίσκονται στη Γαλλία, και αποτελούν τμήμα του Powertrain Systems Business Group (PTS). H Siemens θα συνεισφέρει μέσω του E-Car Powertrain Systems Business Unit, το οποίο απασχολεί περίπου 500 άτομα, εκ των οποίων οι 370 βρίσκονται στη Γερμανία και οι 130 στην Κίνα.

Η κοινοπραξία θα έχει την πλήρη επιχειρησιακή ευθύνη για την ανάπτυξη, τις πωλήσεις και την παραγωγή των κινητήρων υψηλής τάσεως και προϊόντων ηλεκτρονικών ισχύος άνω των 60V, που απαιτούνται για ηλεκτροκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά εμπορικά οχήματα. Η κοινοπραξία θα μπορεί να προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων από υβριδικά συστήματα κίνησης και λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών κινητήρων, των συστημάτων για την αύξηση της εμβέλειας, των μετατροπέων DC/DC, αντιστροφέων και φορτιστών, μέχρι και ένα αμιγώς εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύστημα (οχήματος).

Η Siemens και η Valeo συμπληρώνουν δυναμικά η μια την άλλη, όσον αφορά στα portfolios των προϊόντων τους, την τεχνογνωσία στην παραγωγή και τη γεωγραφική εξάπλωση. Ως κορυφαίος παίκτης στην αυτοκινητοβιομηχανία με μεγάλη εξοικείωση με την αγορά, η Valeo διαθέτει μια ισχυρή βιομηχανική τεχνογνωσία, παρέχοντας μια παγκόσμια βάση πελατών σε κινητήρες με ανταγωνιστικά και προηγμένα ηλεκτρονικά προϊόντα υψηλής τάσης, που παράγονται από πιστοποιημένες γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων. To E-Car Unit της Siemens αξιοποιεί τις ικανότητες του σχεδιασμού του συστήματος που διαθέτει ο Όμιλος στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, τη δυνατή μηχανική, τον έλεγχο εγκυρότητας και την εξαιρετική εμπειρία στα προϊόντα κινητήρων έλξης.

[Δ.Τ. Siemens]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons