Συνεργασία Microsoft-Facebook για διατλαντικό υποθαλάσσιο καλώδιο

by George Polyzos • On 27-05-2016 • AT 11:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

broadband-fibre-router

Οι Microsoft και Facebook ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία υποθαλάσσιου καλωδίου, που θα διαπερνά τον Ατλαντικό και θα ενώνει τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Το υποθαλάσσιο καλώδιο, με την ονομασία MAREA, θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να «ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για υψηλής ταχύτητας, αξιόπιστες συνδέσεις στο cloud και σε online υπηρεσίες».

Η κατασκευή του MAREA θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και οι δύο εταιρείες αναμένουν ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2017. Το καλώδιο έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει τη διαχείριση κίνησης δεδομένων της τάξης των 160Tbps, ενώ το μήκος του θα ξεπερνά τα 6.600 χιλιόμετρα.

Στην κοινοπραξία θα συμμετέχει και η ισπανική Telefonica μέσω της θυγατρικής της Telxius, η οποία θα αναλάβει και τη λειτουργία του καλωδίου, όταν αυτό θα είναι έτοιμο.

Συνήθως εταιρείες όπως η Microsoft και η Facebook συμμετέχουν σε πολύ μεγαλύτερες κοινοπραξίες αυτού του είδους ή απλά επενδύουν σε ανάλογα έργα. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο πλευρές ουσιαστικά ανέλαβαν την κατασκευή του δικού τους έργου το οποίο στη συνέχεια θα διατεθεί για χρήση και σε τρίτους οργανισμούς.

Όπως αναφέρει το Reuters η κίνηση αυτή έρχεται δύο χρόνια μετά τη συμφωνία της Google (νυν Alphabet) με πέντε ασιατικές εταιρείες να επενδύσει περί τα 300 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός αντίστοιχου υποθαλάσσιου καλωδίου που ενώνει τις ΗΠΑ με την Ιαπωνία.

Άγνωστο παραμένει το κόστος του συνολικού έργου κατασκευής του MAREA.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons