Συνεργασία LG-Microsoft για το Internet of Things

by George Polyzos • On 25-09-2014 • AT 11:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

microsoft hq

Οι LG Electronics και Microsoft υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την κοινή ανάπτυξη προϊόντων που θα εντάσσονται στην κατηγορία του Internet of Things.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Korea Times, η LG Electronics σχεδιάζει να εκμεταλλευθεί τις πλατφόρμες cloud computing που έχει αναπτύξει η Microsoft ώστε να λανσάρει συμβατά προϊόντα. Τα εν λόγω προϊόντα πρόκειται να προορίζονται τόσο προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό όσο και προς τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, πρόθεση της εταιρείας είναι η εμφάνιση των πρώτων προϊόντων αυτής της κατηγορίας κατά τη διάρκεια της προσεχούς έκθεσης CES, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2015.

Στέλεχος της LG δήλωσε στην κορεατική εφημερίδα ότι «τα οφέλη της δικτύωσης και του διαμοιρασμού πληροφοριών έχουν οδηγήσει στην ταχεία ανάπτυξη του Internet, ελπίζουμε με τις πρωτοβουλίες αυτές να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Microsoft και να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, το Tom’s Hardware σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι υπάρχουν φήμες που θέλουν τη συνεργασία της LGμε τη Microsoftνα επεκτείνεται και στον τομέα των φορητών συσκευών με την παραγωγή συσκευών (smartphonesκαι phablets) με λειτουργικό σύστημα Windows Phone.

Στο εν λόγω δημοσίευμα υπάρχει η εικασία ότι οι νέες συσκευές Windows θα μπορούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους τον Απρίλιο του 2015, στο πλαίσιο πιθανού εμπορικού λανσαρίσματος του λειτουργικού συστήματος Windows 9 (Threshold). Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft αναμένεται να προχωρήσει σε μία πρώτη παρουσίαση του νέου της λειτουργικού στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons