Συνεργασία Apple, Google και Microsoft για τα ψηφιακά αρχεία των ασθενών

by George Polyzos • On 12-08-2019 • AT 10:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Apple, η Google και η Microsoft, μαζί με άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς θέλουν να προσφέρουν ευκολότερη πρόσβαση των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα.

Ο καρπός της συνεργασίας αυτής είναι το Carin Blue Button API, ένα μοντέλο διαμοιρασμού ιατρικών δεδομένων που μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο μέσω του οποίου είναι εφικτό να σταλούν ιατρικές εξετάσεις, στοιχεία από επισκέψεις ιατρών και άλλα ιατρικά δεδομένα, σύμφωνα πάντοτε με τους κανόνες που διέπουν την διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών. Η συνεργασία με το όνομα Carin Alliance αποτελείται από εκπροσώπους του τεχνολογικού και ιατρικού κλάδου, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ηχηρά ονόματα στο χώρο τους.

Ο σκοπός των εταιρειών αυτών είναι να μπορεί ο κάθε ασθενής να μοιραστεί με ευκολία και ασφάλεια τα ιατρικά του δεδομένα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την υγεία του. Μέχρι σήμερα, η κάθε εταιρεία ανέπτυσσε το δικό της μοντέλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνταν ασυμβατότητες και προβλήματα διαμοιρασμού, όποτε αυτό ήταν απαραίτητο.

Η πρωτοβουλία Blue Button 2.0 επιδιώκει να κάνει εύκολη τη μεταφορά δεδομένων από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, βοηθώντας τον κάθε ασθενή ή τον ιατρό του να λαμβάνει τα δεδομένα που επιθυμεί, αδιαφορώντας για την πλατφόρμα ή τη συσκευή που χρησιμοποιεί. Τα δεδομένα μετατρέπονται αυτομάτως στη μορφή που είναι συμβατή με την κάθε συσκευή, χωρίς να απαιτείται από τον χρήστη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Σε πρώτη φάση, αυτή η πρωτοβουλία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και αφορά αποκλειστικά και μόνο στην αμερικανική αγορά, αλλά υπάρχουν συζητήσεις για περαιτέρω επέκτασή της στο κοντινό μέλλον. Οι πληροφορίες θέλουν τους κολοσσούς της τεχνολογίας να αντλούν χρήσιμα στοιχεία από την εφαρμογή στις ΗΠΑ, προτού να προβούν σε νέες ανακοινώσεις ή ένα λανσάρισμα παρόμοιας υπηρεσίας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο στόχος τους, πάντως, είναι να καταστήσουν τις εν λόγω υπηρεσίες καθολικά εφαρμόσιμες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons