Σύμφωνα με τις προβλέψεις τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft

by George Polyzos • On 27-04-2015 • AT 1:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

satya-nadella

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε τον Μάρτιο, καταγράφοντας έσοδα ύψους 21,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 0,61 δολάρια ανά μετοχή.

Οι συγκεκριμένες επιδόσεις ήταν ανώτερες των χρηματιστηριακών προβλέψεων που ήθελαν την εταιρεία να κλείνει το γ’ οικονομικό τρίμηνο με έσοδα 21,06 δισεκατομμύρια δολάρια και 0,51 δολάρια κέρδη ανά μετοχή.

Σε ετήσια βάση τα έσοδα της Microsoft αυξήθηκαν κατά 6%, ενώ είχε για το ίδιο διάστημα λειτουργικά έσοδα ύψους 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μικτό περιθώριο κέρδους στα 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στους επιμέρους τομείς, ο κλάδος ταμπλετών είχε έσοδα ύψους 713 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 44% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 8,6 εκατομμύρια συσκευές Lumia καταγράφοντας έσοδα ύψους 1,4 δισ. δολάρια. Στον τομέα του Xbox δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία πωλήσεων ή έσοδα.

Το Office 365 έφτασε τους 12,4 εκατομμύρια συνδρομητές, έχοντας αλματώδη ανάπτυξη της τάξης του 35% σε σχέση με αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις της μηχανής αναζήτησης Bing αναφέρεται ότι αυξήθηκαν κατά 21%. Τα έσοδα του τομέα «Commercial Cloud» αυξήθηκαν κατά 106% φθάνοντας πλέον τα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα του τομέα Windows OEM «έπεσαν» κατά 19% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της παύσης υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows XP. Επίσης, η παροχή νέων αδειών για Windows έπεσε κατά 2%, ενώ τα έσοδα από τις καταναλωτικές εκδόσεις των Windows έπεσαν κατά 26%. Προφανώς το βάρος του τομέα θα πέσει στο επόμενο λειτουργικό, Windows 10, που θα κάνει την εμφάνισή του τους επόμενους μήνες.

Τα έσοδα από τις εμπορικές εκδόσεις του Office μειώθηκαν κατά 2%, με τη Microsoft να δικαιολογεί τη μείωση λόγω της μεταφοράς των καταναλωτών (άρα και των εσόδων)  στον τομέα του Office 365 (δηλαδή στον τομέα του Cloud).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons