Σημαντική άνοδο στο 5G προβλέπει η Huawei μέσα στην επόμενη πενταετία

by George Polyzos • On 11-11-2019 • AT 3:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Τα στοιχεία της Huawei είναι αρκετά ευοίωνα για την αγορά του 5G, αφού γίνεται λόγος για την παροχή υπηρεσιών 5G σε 480 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο μέχρι και το έτος 2025.

Οι προβλέψεις αυτές έγιναν γνωστές από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο του βραζιλιάνικου παραρτήματος της εταιρείας και δημοσιεύθηκαν στο πρακτορείο Reuters. Οι αναλυτές της Huawei περιμένουν να έχει ξεκινήσει η διείσδυση των δικτύων 5ης γενιάς από το 2021 και έπειτα σε περίπου 70 διαφορετικές χώρες του κόσμου, στοιχείο που καταδεικνύει το ενδιαφέρον για την προσφορά υψηλών ταχυτήτων ασύρματης δικτύωσης. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές το 5G είχε ξεκινήσει να εμφανίζεται σε 56 χώρες, ενώ οι 40 από αυτές είχαν παρουσιάσει και κάποιες υπηρεσίες που το χρησιμοποιούσαν.

Είναι προφανές ότι η Huawei θέλει να είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές εξοπλισμού για το 5G όχι μόνο για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που θα ασχοληθούν με αυτό, αλλά και για τους τελικούς καταναλωτές που θα χρειαστούν νέο εξοπλισμό προκειμένου να μπορούν να απολαύσουν τις υπηρεσίες πέμπτης γενιάς. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, άλλωστε, ότι το 5G είναι ένα στοιχείο που συνδέεται άρρηκτα και με την άνοδο του Internet of Things, το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού για τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως είναι εκείνος της Huawei.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναφέρει το Reuters, υπάρχουν ήδη στην παγκόσμια αγορά περίπου 130 έξυπνες συσκευές που υποστηρίζουν πλήρως τη σύνδεση με δίκτυα 5G, με αρκετά αυξημένες τιμές για να τις αγοράσει κανείς, ειδικά εάν μιλάμε για smartphones. Υπολογίζεται ότι σήμερα η μέση τιμή για την απόκτηση ενός smartphone με τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G είναι τα 500 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές αυτές θα πέσουν από το δεύτερο μισό του 2020 και έπειτα, όταν το 5G θα θεωρείται κάτι πιο προσιτό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons