Συλλεκτικό άλμπουμ 50 ετών της Panini σε ηλεκτρονική δημοπρασία

by George Polyzos • On 23-03-2017 • AT 11:47 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Ίσως το πιο πολυπόθητο άλμπουμ για αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου της Panini, ηλικίας 50 ετών και πλήρως συμπληρωμένο, βγαίνει τώρα σε δημοπρασία στην πλατφόρμα δημοπρασιών της Catawiki.

Πρόκειται για μια διεθνή έκδοση του πρώτου άλμπουμ με αυτοκόλλητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που βγήκε στην αγορά από την Panini, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Μεξικό, το 1970. Αυτό το 50 ετών άλμπουμ είναι ούτως ή άλλως πολύ σπάνιο, σε σχεδόν άριστη κατάσταση και περιλαμβάνει τα 271 αυθεντικά αυτοκόλλητα.

Σύμφωνα με τον Wouter Waaijers, τον άνθρωπο που ειδικεύεται στις δημοπρασίες συλλογών Panini για την Catawiki, το ότι το άλμπουμ έχει δύο υπογραφές του θρυλικού Πελέ (76 ετών σήμερα), του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Η μια υπογραφή είναι στο εξώφυλλο και η δεύτερη στο αυτοκόλλητο του Πελέ.

«Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, ο Πελέ ήταν 29 ετών και υπήρξε ο απόλυτο σταρ της διοργάνωσης. Η Βραζιλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Πελέ να σκοράρει 4 γκολ, ένα από τα οποία στον τελικό με την Ιταλία. Το γεγονός ότι υπέγραψε το άλμπουμ το κάνει ακόμη πιο πολύτιμο για τους συλλέκτες», αναφέρει ο Wouter Waaijers.

Το άλμπουμ αποτελεί μέρος μιας μεγάλης δημοπρασίας Panini με 90 συλλεκτικά άλμπουμ με αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου. Το υλικό αυτό προσφέρεται από έναν Ολλανδό συλλέκτη που εδώ και πολλά χρόνια συγκέντρωνε όλα αυτά τα άλμπουμ από διάφορα μέρη του κόσμου. Λόγω της σπανιότητάς του -καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο εμπόριο-, η εκτιμώμενη αξία του κυμαίνεται ανάμεσα στα 4.000 με 6.000 ευρώ. Αν δύο ή περισσότεροι συλλέκτες καταλήξουν σε μάχη «χτυπημάτων» πριν τη λήξη της δημοπρασίας, είναι πιθανό το εκτιμώμενο ποσό να αυξηθεί. Έτσι αυτό το υπογεγραμμένο άλμπουμ θα είναι το πιο ακριβό άλμπουμ για αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Wouter Waaijers, τα συμπληρωμένα άλμπουμ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 στο Μεξικό, είναι πολύ σπάνια. «Το 1970, μπορούσες να αγοράσεις συσκευασίες με μόνο 2 αυτοκόλλητα. Το γεγονός αυτό έκανε δύσκολη τη διαδικασία συλλογής όλων των αυτοκόλλητων για να συμπληρωθεί το άλμπουμ. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς σήμερα τα -εξίσου ακριβά- αυθεντικά αυτοκόλλητα, για να συμπληρώσει το άλμπουμ εκ των υστέρων. Σε πολλά άλμπουμ περιλαμβάνονται επίσης και τα αποτελέσματα των αγώνων της διοργάνωσης. Το άλμπουμ της δημοπρασίας, περιλαμβάνει μόνο τις υπογραφές του Πελέ και όχι τα αποτελέσματα».

Η δημοπρασία για το μοναδικό αυτό άλμπουμ έχει ήδη ξεκινήσει και θα λήξει την Κυριακή 26 Μαρτίου. Μπορείτε να δείτε τη δημοπρασία εδώ

Το Catawiki ιδρύθηκε το 2008, αρχικά σαν ιστοσελίδα όπου οι συλλέκτες μπορούσαν να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν διαδικτυακά τις συλλογές τους. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να προσθέτουν αντικείμενα στον υπάρχοντα κατάλογο συλλεκτικών ειδών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το όνομα Catawiki είναι συνδυασμός των λέξεων “κατάλογος” και “wiki”.  Το 2011 το Catawiki άρχισε να φιλοξενεί εβδομαδιαίες δημοπρασίες σε διάφορες κατηγορίες όπως: τέχνη, αντίκες, κλασικά αυτοκίνητα, ρολόγια, κοσμήματα, μόδα, βιβλία, γραμματόσημα κ.λπ. Οι δημοπρασίες του Catawiki επιλέγονται προσεκτικά από ομάδα εξειδικευμένων δημοπρατών, εξασφαλίζοντας λίστες αντικειμένων που χαρακτηρίζονται από ποικιλία και υψηλή ποιότητα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons