Σημαντικό κενό ασφαλείας στο Linux

by Nikos Kaimakamis • On 18-02-2016 • AT 2:34 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Computing

cyber-security

Ειδικοί ασφαλείας επισημαίνουν ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στο Linux, το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρκετές συσκευές. 

Το bug που ανακαλύφθηκε από έναν μηχανικό της Google αφορά στην βιβλιοθήκη GNU C που είναι και η κύρια πηγή του κώδικα Linux. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει κατάλληλα patches από την Google και την Red Hat, προκειμένου να διορθωθεί το σφάλμα. Εκτός από το συγκεκριμένο σφάλμα, με τα κατάλληλα patches διορθώνονται και άλλα bugs που έχουν ανακαλυφθεί από τους ειδικούς.

Το πρόβλημα προκύπτει, σύμφωνα με το PC Magazine, όταν ένας υπολογιστής ή μια άλλη συσκευή με λειτουργικό σύστημα Linux κάνει ένα αίτημα σε έναν DNS Server. Οι hackers θα μπορούσαν να επέμβουν στην απάντηση που λαμβάνει το σύστημα από τον DNS Server και μέσα σε αυτή να ενσωματώσουν εκτελέσιμο κακόβουλο κώδικα που μπορεί να τους δώσει μερικό έλεγχο των συσκευών.

Η σύνδεση με DNS Servers αποτελεί βασικό στοιχείο της λειτουργίας μίας Linux συσκευής και έτσι το εν λόγω κενό ασφαλείας ενδέχεται να επηρεάσει πολλές διανομές και αρκετές εφαρμογές. Η βιβλιοθήκη GNU C είναι γνωστή και ως glibc, ενώ το Linux δεν είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που τη χρησιμοποιεί, καθώς και το Android φαίνεται να επηρεάζεται, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό, σύμφωνα με το Ars Technica.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναφέρεις στο άρθρο ότι: Ήδη έχουν κυκλοφορήσει κατάλληλα patches από την Google και την Red Hat, προκειμένου να διορθωθεί το σφάλμα.
    Τότε ποιό το πρόβλημα σου;; ή μήπως θες να μας πεις ότι τα windows είναι πιο ασφαλές;;; Μην τρελαθούμε τώρα..

    • Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι τα Windows είναι πιο ασφαλή, μιας και είμαι σταθερός χρήστης Linux τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος που αναφέρεται στο άρθρο ότι έχει κυκλοφορήσει το εν λόγω patch είναι για τα αναζητήσουν οι χρήστες που επιθυμούν να κάνουν το update.

    • Τα exploits, vulnerabilities, κλπ κλπ πηγαίνουν εκεί που υπάρχουν οι πολλοί χρήστες. Αυτός ο μύθος με τα windows και τα linux ας τελειώσει κάποτε. Αν το Linux είναι υπερασφαλές τότε γιατί το Android είναι σαν ελβετικό τυρί από τις τρύπες; Ενα σουρωτήρι λιγότερο μπάζει απ’ότι το android. ΟΛΑ τα λειτουργικά έχουν κενά ασφάλειας.-

  2. Ωραια. Τοτε μην βαζεις τιτλο: “Σημαντικό κενό ασφαλείας στο Linux” αλλα “Αμεσα τα patches για το κενό ασφαλείας στο Linux”

Top

Show Buttons
Hide Buttons