Σημαντική αύξηση ισχύος υπόσχονται οι επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς

by Nikos Kaimakamis • On 21-08-2017 • AT 11:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Πολύ πιο ισχυροί αναμένεται να είναι οι υπολογιστές με τους επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς σε σχέση με παλαιότερες προτάσεις. 

Σύμφωνα με την Intel και τα όσα αναφέρει το CNET, υπάρχουν περίπου 450 εκατομμύρια υπολογιστές στον κόσμο, που βρίσκονται σε λειτουργία τα τελευταία 5 χρόνια. Οι επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel προσφέρουν 40% μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τους προκατόχους τους, καθώς η Intel διπλασιάζει τους πυρήνες στα μοντέλα Core i5 και i7. Στα νέα μοντέλα, η Intel επιλέγει τρεις διαφορετικές προτάσεις στην αρχιτεκτονική, με τον αναβαθμισμένο Kaby Lake-R στα 14 nm+, τον Coffee Lake στα 14 nm++ και τον Cannon Lake στα 10 nm.

Στην αγορά θα δούμε πρώτα τα μοντέλα της οικογένειας Kaby Lake-R, τον Σεπτέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει η οικογένεια Coffee Lake μέσα στο φθινόπωρο. Μέσα στο επόμενο έτος, η Intel θα λανσάρει και τα μοντέλα με την αρχιτεκτονική των 10 nm. Εκτός από τους τέσσερις πυρήνες που θα έρθουν τώρα σε πιο φορητές συσκευές, όπως είναι τα 2 σε 1 λαπτοπ, ένα σημαντικό στοιχείο αύξησης της απόδοσης είναι το γεγονός ότι με τη λειτουργία Turbo Boost οι επεξεργαστές θα μπορούν να φτάσουν τα 4.2 GHz.

Τα νέα μοντέλα θα ξεκινούν από τον Core i5-8250U με συχνότητα 1.6 – 3.4 GHz και θα φτάνουν στον Core i7-8650U με συχνότητα 1.9 – 4.2 GHz. Σύμφωνα με την Intel, ακόμα και το μικρότερο μοντέλο (Core i5-8250U) θα μπορεί να κωδικοποιεί ένα βίντεο ποιότητας 4Κ σχεδόν 15 φορές πιο γρήγορα από ένα PC ηλικίας 5 ετών. Σημαντικά βελτιωμένη εκτιμάται ότι θα είναι και η αυτονομία των φορητών υπολογιστών που θα φορούν τους επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons