Σημαντικές αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης της Google

by Nikos Kaimakamis • On 21-04-2015 • AT 12:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google_logo

H Google αλλάζει πολλές παραμέτρους στον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης, δίνοντας έμφαση στα web sites που είναι φτιαγμένα σε mobile friendly εκδοχή.  

Αρχής γενομένης από σήμερα, η Google θα εμφανίζει υψηλότερα στα αποτελέσματά της τα sites εκείνα που έχουν μία ξεχωριστή mobile έκδοση ή ακολουθούν τις επιταγές του responsive design, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να εμφανιστούν με τον ίδιο τρόπο σε διάφορα μεγέθη οθόνης και όχι μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η Google είχε ενημερώσει εδώ και δύο περίπου μήνες για τις επερχόμενες αλλαγές, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι web designers για τα sites των πελατών τους.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που τονίζει ως σημαντικά η Google είναι η ύπαρξη links που μπορούν να πατήσουν εύκολα οι χρήστες mobile συσκευών. Ο λόγος που η Google αποφάσισε να αλλάξει τον αλγόριθμό της είναι γιατί έχει υπολογίσει ότι το 60% περίπου της web κυκλοφορίας προέρχεται από smartphones, tablets και άλλες φορητές συσκευές.

mobile-friendly-google

Τα sites τα οποία δεν θα κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να είναι πιο φιλικά σε προβολή στις mobile οθόνες, μοιραία θα πέσουν χαμηλότερα σε ταξινόμηση στις σελίδες των αποτελεσμάτων, άρα θα είναι πιο δύσκολο να βρεθούν και αυτό θα οδηγήσει σε μοιραία μείωση της κυκλοφορίας τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons