Προβλήματα στην Sharp, 10000 απολύσεις και εργοστάσια στην Foxconn

by Stefanos Kofopoulos • On 26-09-2012 • AT 8:04 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Προβλήματα στην Sharp, 10000 απολύσεις και εργοστάσια στην Foxconn

Δύσκολοι καιροί για την Sharp που προσπαθεί να σημειώσει κέρδη. Η εταιρεία αν και επίσημα δεν έχει ανακοινώσει κάτι πέρα από απολύσεις και μειώσεις μισθών, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sharp θα απολύσει πάνω από 10.000 εργαζομένους ή περίπου το 18% του δυναμικού της εταιρείας. Στόχος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων και η επιστροφή στην κερδοφορία μαζί με δάνεια από τράπεζες και φυσικά πωλήσεις εργοστασίων.

Φαίνεται πως η Sharp θέλει να πουλήσει 3 εργοστάσια στην γνωστή σε όλους Foxconn, που κατασκευάζει μεγάλο μέρος των σύγχρονων ηλεκτρονικών που χρησιμοποιούμε σήμερα όπως το iPhone, iPad, XBOX, Kindle κλπ. Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά δεδομένου των πολύ άσχημων προοπτικών και της πίεσης που δέχεται η εταιρεία, οι δραστικές αλλαγές είναι μάλλον αναπόφευκτες. Πρόσφατα οι οίκοι αξιολόγησης κατέταξαν τις προοπτικές της εταιρείας στην κατηγορία σκουπίδια.

Είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος πως μια εταιρεία όπως η Sharp με τις τηλεοράσεις Aquos και την φοβερή φήμη σε σκληρούς δίσκους, κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και τι θα επιφέρει το μέλλον για έναν από τους κολοσσούς της Ιαπωνικής τεχνολογίας.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποτε ειχε φημη στους σκληρους δισκους?

    • Ποτέ.. όταν το έγραφα σκεφτόμουν Hitachi. Διορθώθηκε

Top

Show Buttons
Hide Buttons