Η Sharp μειώνει την παραγωγή οθονών iPad στο ελάχιστο

by Stefanos Kofopoulos • On 18-01-2013 • AT 2:37 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Sharp μειώνει την παραγωγή οθονών iPad στο ελάχιστο

Νέα που προβληματίζουν για την Apple και την γραμμή παραγωγή του iPad και iPhone. Σύμφωνα με το Reuters η Sharp έχει μειώσει στο ελάχιστον την παραγωγή οθονών για iPad, σε σημείο που οι οθόνες που παράγει το εργοστάσιο να είναι οι ελάχιστες δυνατές ώστε να έχει νόημα λόγο ύπαρξης η γραμμή παραγωγής.

iPad 4 vs iPad mini

Η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής της Sharp αφορά τις οθόνες του iPad στις 9.7 ίντσες, δηλαδή του iPad 4 και του iPad 2. Δεν γίνεται λόγος για το iPad mini που συνεχίζει να πουλάει και πιθανότατα να κανιβαλίζει τις πωλήσεις του iPad 4 ως φθηνότερη λύση για τους καταναλωτές που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά.

Τόσο η Apple όσο και η Sharp δεν κάνουν δηλώσεις για το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.

Η μείωση στην γραμμή παραγωγής οθονών έχει ξεκινήσει από το τέλος του 2012 και συνεχίζεται στις αρχές του 2013, με την Apple να διαχειρίζεται την γραμμή παραγωγής με τον εξαιρετικό τρόπο που ξέρει να κάνει. Αυτός ήταν και ο ρόλος του Tim Cook πριν αναλάβει ως CEO, λίγο πριν τον θάνατο του Steve Jobs. Αν υπάρχει μια εταιρεία που διαχειρίζεται άψογα το στοκ αυτή είναι η Apple.

Μένει να δούμε αυτή η είδηση όπως και η προηγούμενη, αντανακλούν την τάση της αγοράς και μειωμένες πωλήσεις / κέρδη για την Apple ή απλά είναι αφορμή για χρηματιστηριακά παιχνίδια λίγο πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν παίζει να έχουν αλλάξει προμηθευτή για την επόμενη σειρά ?

    • Είναι πιθανό και αυτό, μπορεί να αφήσουν την Sharp αλλά ίσως πιο δύσκολο από το γεγονός ότι διαχειρίζονται το αποθεματικό τους και την ζήτηση / στοκ. Εκτός και αν πρόκειται να δούμε κάτι εξαιρετικά νέο και διαφορετικό από την Apple στο επόμενο iPad (iPad 5) που απαιτεί οθόνες από άλλο κατασκευαστή.

      Γενικά τα συμβόλαια με εταιρείες δεν είναι για ένα χρόνο αλλά για πολύ περισσότερο. Ειδικά στην περίπτωση της Apple, όταν βλέπει ότι υπάρχει μέλλον πληρώνει για πολλά χρόνια μπροστά για να έχει προτεραιότητα και δικαιώματα. Βλέπε όταν οι Flash NAND μνήμες είχαν έλλειψη ή τι έγινε με τις LCD.

Top

Show Buttons
Hide Buttons