Sex στο διάστημα

by Stefanos Kofopoulos • On 25-07-2006 • AT 12:26 pm • 21 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

sex in space

Το sex στο διάστημα είναι ακόμα ένα από τα πράγματα που οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το τι θα συμβεί (αν συμβεί). Η έλλειψη βαρύτητας ή ακόμα και η μικροβαρύτητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανθρώπινη φυσιολογία και ερωτική επιθυμία.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω δήλωση: “Τα τελευταία 3.8 δισεκατομμύρια χρόνια όλα έχουν αλλάξει στον πλανήτη Γη εκτός από ένα πράγμα, την βαρύτητα”.

Update: Το link με την πηγή του άρθρου είναι διαθέσιμο και στο κείμενο, εκτός από την φωτογραφία. Thanks Tyxod αν και δεν συμφωνώ με τον τρόπο ούτε τις απόψεις σου!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Το sex στο διάστημα είναι ακόμα ένα από τα πράγματα που οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το τι θα συμβεί (αν συμβεί).”

  Ποιοι επιστήμονες?

  “Η έλλειψη βαρύτητας ή ακόμα και η μικροβαρύτητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανθρώπινη φυσιολογία και ερωτική επιθυμία.”

  Και εσύ πως το ξέρεις… Κάπου το διαβασες… Για πες μας και εμάς…

  “Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω δήλωση: “Τα τελευταία 3.8 δισεκατομμύρια χρόνια όλα έχουν αλλάξει στον πλανήτη Γη εκτός από ένα πράγμα, την βαρύτητα”. ”

  Και ποιος την έκανε αυτή την δήλωση; Εσύ;

  Θα σε παρακαλούσα, εάν είσαι ενήλικος, να σταματήσεις τη χυδαία αντιγραφή. Εάν θεωρείς μια είδηση ενδιαφέρουσα, παρέθεσε μια πηγή, ένα γαμ. link, κάτι τέλος πάντων. Βέβαια κατανοώ πως δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται, μιας και ποτέ δεν έγραψες κάτι αυθεντικό, ώστε να καταλάβεις τη δουλειά που χρειάζεται. Ποτέ δεν αντέγραψε κάτι κάποιος από εσένα.

  Όλο το πράμα αυτό που εσύ (μονάχα) ονομάζεις blog δεν είναι παρά μια μαλακία ενός ακόμα μαλάκα.

  Εάν είσαι ανήλικος, ξέχνα ό,τι σου γράφω, και απλά φρόντισε να μεγαλώσεις…

  ΥΓ. Με τις παραπάνω απόψεις έχουν συμφωνήσει στο παρελθόν καμιά δεκαριά bloggers, οι περισσότεροι από αυτούς αρκετά γνωστοί, αλλά φάινεται πως κανείς δεν έχει όρεξη να μαζέψει τα σκουπίδια…

 2. Παρόλο που δεν συνηθίζω να υπερασπίζομαι οποιονδήποτε (και μάλιστα εν αγνοία του) δεν μπορώ να το αφήσω έτσι αυτό το σχόλιο. Οπότε … αντε να τα πεις αλλού αυτά αρχι..κι. .

 3. @Tyxod: Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη. Αν σε σου αρέσει το pestaola.gr μπορείς απλά να μην το διαβάζεις.

  Ξέχασα να βάλω το link στο κείμενο αλλά αν έκανες τον κόπο να κοιτάξεις λίγο πιο προσεχτικά έχω το link με την πηγή του άρθρου στην φωτογραφία (όπως σε όλες τις φωτογραφίες των posts).

  Μπορείς λοιπόν να βρεις εκεί όλες τις πληροφορίες που αναζητάς με τον δικό σου, άσχημο τρόπο.

 4. Δε συμφωνώ με τον τρόπου του Tyxod, αλλά γράφω εδώ γιατί έχω δυο-τρεις σχετικές παρατηρήσεις. Καθαρά φιλικά και με μια κάποια επιφύλαξη καθότι δεν είμαι τακτικός αναγνώστης — αν κάνω λάθος σε κάτι, συμπαθάτε με.

  1. Θα το εκτιμούσα αν το “via” link παραπέμπει στην αντίστοιχη ιστορία στο site και όχι στην κεντρική του σελίδα. Παράδειγμα: Ας πούμε αν το [via slashdot] είναι ένα link στην κεντρική σελίδα του Slashdot δεν έχει και τόση αξία έτσι; Θέλω να μάθω περισσότερα για την ιστορία από το Slashdot, το tab με το story από το Slashdot το έχεις ήδη φορτωμένο όταν γράφεις το post, κάνε copy+paste τη διεύθυνση από εκεί. Είναι και εύκολο για σένα και προσφέρει περισσότερο στους αναγνώστες — νομίζω.

  2. Το target=”_blank” είναι νοοτροπία ξεπερασμένη και όσο μακριά από user-friendly γίνεται — αν θέλω να φορτώσω το link σε νέο παράθυρο, υπάρχει το middle click, το Ctrl+Click κτλ. Είμαι σίγουρος ότι ο Jacob Nielsen θα έχει κάποιο σχετικό άρθρο. Αν θέλω να φύγω από το site, θα φύγω, είτε τα links φορτώνουν σε νέα παράθυρα είτε όχι. Είναι “bad form” — μια γύρα στα δημοφιλή blogs (και linkblogs) του εξωτερικού ίσως σε πείσει. Είχα πολύ καιρό να δω blog να φορτώνει τα links σε νέο παράθυρο.

  3. θα μπορούσες να δουλέψεις λίγο καλύτερο το attribution κυρίως στις φωτογραφίες των διασήμων (αναφέρομαι στα posts που φέρουν μόνο φωτογραφίες). Έκανα ένα κλικ σε μια αντίστοιχη κατηγορία και μόνο από τις πρώτες δυο σελίδες γρήγορα πέτυχα 5-6 posts με φωτογραφίες αλλά κανένα link για την προέλευσή τους.

  Proper credit/attribution makes the blogosphere go round.

  Επαναλαμβάνω όλες οι σημειώσεις είναι σε φιλικό τόνο, και με μια κάποια επιφύλαξη καθότι δεν είμαι τακτικός επισκέπτης.

 5. Argh. s/τρόπου/τρόπο και s/Jacob/Jakob.

 6. Κωνσταντίνε, σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου! Ήρθαν στην στιγμή που έπρεπε γιατί εδώ και καιρό βασανίζομαι για αλλαγές στο pestaola.gr .

  1. Όταν αποφάσισα να δίνω το link για το site και όχι το link για το post σκέφτηκα ότι αν κάποιος βρει ενδιαφέρον το post που σχολιάζω και παραθέτω, μάλλον θα ενδιαφέρεται περισσότερο με τα νέα που θα έχει το site και αργότερα μπορεί να αναζητήσει την πληροφορία που θέλει.

  2. Με τρώει τρομερά το νέο link σε νέο παράθυρο και σίγουρα δεν το κάνω για να κρατήσω κόσμο στο pestaola! Ξεκίνησε ως πρακτική για διευκόλυνση αλλά τις τελευταίες εβδομάδες με το research που κάνω για SEO βρήκα και πληροφορίες για το target=”_blank” . Έχω σχεδόν καταλήξει να το καταργήσω αλλά θέλω αυτό το κλικ για να το κάνω.

  3. Οι φωτογραφίες από celebrities είναι κατα κύριο λόγο από images.google.com, usenet ή sites που έχουν και ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο. Δεν έχω κρίνει ότι είναι σκόπιμο να δώσω αυτά τα links.. όχι ακόμα τουλάχιστον.

  Σε ευχαριστώ θερμά για τις παρατηρήσεις σου. Αυτό είναι που κάνει την makes the blogosphere go round!

 7. Μπράβο Tyxod! Είσαι μεγάλος “μάγκας”! Τα είπες τσεκουράτα! Πρέπει να είσαι πολύ περήφανος τώρα…

  Συνέχισε Titana

 8. Σ’ευχαριστώ για την ευγενική υποδοχή. Στο follow-up τώρα:

  1. Γιατί η αναζήτηση να μην αρχίζει από το ειδικό (post) και να πηγαίνει στο γενικό (site index); π.χ. βλέπω τι γράφει το site για το συγκεκριμένο θέμα, ας δω τι γράφει γενικά. Είμαι βέβαιος ότι η λογική αυτή είναι η επικρατούσα — εξάλλου κοίτα πως δουλεύει το crediting κι έξω. Η αναφορά είναι (σχεδόν;) πάντα στο post, όχι στο όλο site.

  2. The sooner, the better.

  3. Βλέποντας τις φωτογραφίες σε αυτή την κατηγορία, και χρησιμοποιόντας την κοινή λογική, επέτρεψε μου να έχω τις ενστάσεις μου: υποθέτω ότι, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, προέρχονται από το Pink Is The New Blog, and the like (celeb blogs, gossip blogs, etc.) — σε όλα αυτά μπορεί να δωθεί credit χωρίς πρόβλημα. (Φυσικά, θα μπορούσες να με αποδείξεις λάθος αν αναφερθείς ονομαστικά στα links απ’όπου προήλθαν και διαπιστώσουμε το αντίθετο. Αν δε θες να κάνεις την αναφορά εδώ, το email με το οποίο υπογράφω τα σχόλια δουλεύει κανονικά.)

  Όπως πάντα, ο τόνος μου είναι εξόχως φιλικός.

 9. Κωνσταντίνε,

  1. Στο εξωτερικό credit δίνεται σε ένα mix mode. Κάποι προτιμούν το site κάποιο το post. Θα δώσω το post ως πείραμα από δω και πέρα και θα δούμε τι θα γίνει.

  2. It started already

  3. Μια σημαντική πηγή των φωτογραφιών προέρχεται από το http://forum.phun.org/ και το Dlisted. Το Pink Is The New Blog δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αν και έχει πλούσιο υλικό.

 10. Καταρχήν δεν ασχολούμε με κανένα φαν, πέρα από τον δημιουργό του pestaola.

  Αν σε σου αρέσει το pestaola.gr μπορείς απλά να μην το διαβάζεις.

  Φυσικά και δεν το διαβάζω. Αν όμως δω στο δρόμο σκατά, θα τα μαζέψω, και ας μην είναι δικά μου. Μου αρέσουν οι καθαροί δρόμοι.

  Όταν αποφάσισα να δίνω το link για το site και όχι το link για το post σκέφτηκα ότι αν κάποιος βρει ενδιαφέρον το post που σχολιάζω και παραθέτω, μάλλον θα ενδιαφέρεται περισσότερο με τα νέα που θα έχει το site και αργότερα μπορεί να αναζητήσει την πληροφορία που θέλει.

  Δεν είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις. Υπάρχει νομικό πλαίσιο. Δεν παρέχεις αρκετές πληροφορίες για την πηγή, ένα link κρυμμένο στην εικόνα ΔΕΝ είναι εμφανής αναφορά πηγής.

  Ίσως αυτό να μην το ξέρεις: Η αναφορά της πηγής δεν σημαίνει πως η αντιγραφή μέρους ενός κειμένου δεν είναι παράνομη.

  Το να πεις “το πήρα από εκεί αλλά σας λέω που είναι το εκεί”, είναι απλά γελοίο. Για να αναπαραγάγεις είδηση, κείμενο, εικόνα, whatever, θα πρέπει να έχεις έγγραφη άδεια ότι η πηγή σου επιτρέπει να το αναπαραγάγεις ή θα πρέπει με εμφανή τρόπο η πηγή να έχει τα κείμενα licenced με κάποια ανεκτική προς την αναπαραγωγή licence (πχ. Creative Commons).

  Και σε ρωτάω ξανά: Καλά όλα αυτά, γουστάρεις να αντιγράφεις και δεν σε νοιάζει που κλέβεις τον κόπο κάποιον ανθρώπων.

  Αλλά που είναι η δική σου γαμημένη άποψη σε όλα αυτά τα οποία παρουσιάζεις; Ξέρεις πόσο διαφορετικό θα ήταν το θέμα αν κάτω από κάθε αντιγραφή σου έγραφες 2-3 παραγράφους με τις σκέψεις σου για το κάθε post σου; Αλήθεια έχεις απόψεις; Σκέφτεσαι;

  Όσον αφορά τους fan που έσπευσαν να πουν τι μαλακία τους:

  Ο “panagos” και ο “Neutrinos” δεν έχουν αφήσει κάποιο link, οπότε μπορώ με ασφάλεια να υποθέσω πως είναι δικά σου σχόλια που προσπαθείς βλακωδώς να κρύψεις πίσω από χαζά nick.

  @”cpil”: τι είναι Πλογκονόμος;

  Ξεκαθαρίζω: Δεν είναι θέμα απόψεων η παράνομη αντιγραφή. Ψάξε το νομικό πλαίσιο και αν βρεις κάτι διαφορετικό, στείλε μου ένα mail.

  Εάν όμως τα ξέρεις όλα αυτά, ή τα ψάξεις και τα μάθεις, και συνεχίσεις την χυδαία αντιγραφή, τότε δεν είσαι παρά ένας αλήτης.

  Και αυτή είναι η μοναδική άποψη που έχω εκφράσει μέχρι στιγμής…

 11. “Ο “panagos” και ο “Neutrinos” δεν έχουν αφήσει κάποιο link, οπότε μπορώ με ασφάλεια να υποθέσω πως είναι δικά σου σχόλια που προσπαθείς βλακωδώς να κρύψεις πίσω από χαζά nick.”

  Tyxod εδώ δηλαδή μιλάει μόνο όποιος έχει δική του σελίδα?
  Η μόνη ασφάλεια που έχεις είναι αυτή της οθόνης που κάθεσαι από πίσω και βρίζεις για να μας δείξεις πόσο “μάγκας” είσαι.

  @Cpil : Σωστός 100%

 12. Tyxod νομίζω ότι έχεις ξεφύγει και αν θέλεις να συνεχίσουμε την επικοινωνία θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις το ύφος της γραφής σου (σταμάτα την χυδαιολογία).

  Σχετικά με τις πηγές και αναφορές σε αυτές αν ρίξεις μια ματιά σε όλα τα blogs του πλανήτη θα δείς ότι όλοι κάνου το ίδιο. Χρησιμοποιούν ένα via links ή ευχαριστούν τον αναγνώστη για την ενημέρωση. Στο pestaola.gr γίνονται και τα δύο.

  Το pestaola.gr δεν αντιγράφει παράνομα όπως λες. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζω νέα και να παρουσιάζω θέματα αν δεν τα βρίσκω από κάπου, εκτός και αν γράψω κάτι χωρίς αφορμή από κάποιο site.

  Μπορώ να βρω το βάρος του κινητού τηλεφώνου τάδε από το post του Engadget ή από το site της εταιρίας που το κατασκευάζει. Χρησιμοποιώ το πρώτο γιατί αυτό είναι που διαβάζω. Φροντίζω παράλληλα να δίνω την πηγή της πληροφορίας μου και όχι να κρύβομαι πίσω από το Nokia.com ή Motorola.com κλπ.

  Σχετικά με τον panagos και Neutrinos μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι εγώ. Δεν κρύβομαι από κανέναν (σε αντίθεση με εσένα) και απόδειξη για αυτό αποτελούν οι επώνυμες συνεντεύξεις μου στον έντυπο τύπο.

  Αν κάθε post που παρουσιάζω εκφράζει την προσωπική μου άποψη ή όχι αυτό είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Αν σου αρέσει ή όχι σέβομαι την άποψη σου αλλά δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτή.

  Θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις τις σχετικές δηλώσεις στις οποίες με αποκαλείς μαλάκα, αλήτη και με χαρακτηρίζεις ως σκατά. Θα σε παρακαλούσα επίσης να διαβάσεις τους όρους χρήσης του pestaola.gr .

 13. “Σχετικά με τις πηγές και αναφορές σε αυτές αν ρίξεις μια ματιά σε όλα τα blogs του πλανήτη θα δείς ότι όλοι κάνου το ίδιο. ”

  — Όχι. Και τα λίγα που το κάνουν, δεν το έχουν ως αποκλειστικό σκοπό. Και το κάνουν καλύτερα.

  “θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις το ύφος της γραφής σου”

  — Θα σεβαστώ την παράκληση σου. Καταλαβαίνω επίσης ότι δεν την περιορίζεις μόνο σε εμένα, αλλά την επεκτείνεις και σε όλους όσους σε υπερασπίζονται, με μπινελίκια. Έτσι;

  “Το pestaola.gr δεν αντιγράφει παράνομα όπως λες. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζω νέα και να παρουσιάζω θέματα αν δεν τα βρίσκω από κάπου, εκτός και αν γράψω κάτι χωρίς αφορμή από κάποιο site.”

  — Yo! Μίσθωσε καμιά 50αριά ρεπόρτες και στείλε τους on site, να γράψουν άρθρα και να παρουσιάσουν θέματα. Αυτό δεν κάνουν και αυτοί από τους οποίους αντιγράφεις τα θέματα σου;

  “Δεν κρύβομαι από κανέναν (σε αντίθεση με εσένα)”

  — Τι ακριβώς εννοείς στην παρένθεση;

  “Θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις τις σχετικές δηλώσεις στις οποίες με αποκαλείς μαλάκα, αλήτη και με χαρακτηρίζεις ως σκατά. Θα σε παρακαλούσα επίσης να διαβάσεις τους όρους χρήσης του pestaola.gr . ”

  — Οι όροι χρήσης ενός site το οποίο παραβιάζει κάθε νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και κάθε όρο χρήσης που έχουν θέσει οι πηγές από τις οποίες αντιγράφεις τα κείμενα σου, δεν νομίζω πως έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Αλήθεια έχεις διαβάσει τους όρους χρήσης στα site τα οποία αντιγράφεις;

  — Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς μου, όλοι συνοδεύονται από conditional υποθέσεις. Αν κάνεις αυτό, για μένα είσαι τέτοιος… κλπ κλπ…

  @Neutrinos: Βάλε τουλάχιστον ένα mail. Εσένα προσωπικά δεν σε έβρισα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθεσε πίσω από την οθόνη σου και προσπαθείς να μου δείξεις πόσο ακόλουθος είσαι.

 14. Tyxod δεν νομίζω πως είμαι ακόλουθος σου. Δεν είμαι εγώ αυτός που βρίζει και κάνει προσωπικές επιθέσεις. Η συμπεριφορά σου δίνει έδαφος για ειρωνικά σχόλια…

 15. προς θεού! ακόλουθος του pestaola είσαι, όχι δικός μου… άπαπα…

 16. @Tyxod: Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ αντιγράφω αλλά αντλώ πληροφορίες από διάφορα sites παραθέτοντας την πηγή κάθε φορά. Μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν διαβάζεις όλα όσα γράφω (το σχόλιο μου περί πηγών και εταιριών που δημιουργούν τα νέα) ή σκόπικα δεν σχολιάζεις.

  Η πρόταση σου για πρόσληψη ρεπόρτες που θα τρέχουν on site είναι λανθασμένη. Το Engadget πληρώνει τους bloggers του για να γράφουν posts που βρίσκουν από άλλα sites. Πχ δες εδώ. Διακρίνεις το [Via Mobilemag] και το Read?

  Δες επίσης και το HiFiblog και στο αυτό το post. Διακρίνεις και εδώ το [via] ή μήπως πρέπει να ειδοποιήσουμε το 9rules ότι έχουν έναν κλέφτη ανάμεσα τους;*

  Δεν νομίζω ότι το pestaola.gr κάνει κάτι διαφορετικό.

  Ίσως να έπρεπε να πάω on site (πού ακριβώς;) για να αντλήσω πληροφορίες για το post Athens WiFi στο Σύνταγμα (ξανά). Φαντάζομαι ότι και τώρα θα με κατηγορήσεις ότι αντιγράφω παράνομα τις πληροφορίες που βρήκα στο site.

  Το θέμα έχει λήξει για μένα. Καλή σου μέρα.

  *(Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι το HiFiblog αντιγράφει παράνομα πληροφορίες και υλικό… αντιθέτως!)

 17. Tyxod συνέχισε να δίνεις hits στο pestaola.

 18. “αλλά αντλώ πληροφορίες από διάφορα sites παραθέτοντας την πηγή κάθε φορά”

  — Ok. Και γιατί το κάνεις αυτό; Και γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ακριβώς αυτό είναι η αντιγραφή;

  “Το Engadget πληρώνει τους bloggers του για να γράφουν posts που βρίσκουν από άλλα sites. Πχ δες εδώ. Διακρίνεις το [Via Mobilemag] και το Read?”

  — ΡΕ: Τα δύο κείμενα (αυτό που παραθέτεις και αυτό που παραθέτουν αυτοί ως via link) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ. ΕΣΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. Το 2ο κείμενο συμφωνεί και επαυξάνει με το 1ο, προσφέροντας όμως την προσωπική αίσθηση του (αντι)γράφοντα. Ακριβώς αυτό που σου ζήτησα να κάνεις και εσύ.

  Το να μου λες “Το κάνει και αυτός”, δεν έχει καμιά αξία (για εσένα) αν αυτός το κάνει σωστά.

  “Δεν νομίζω ότι το pestaola.gr κάνει κάτι διαφορετικό.”

  — Κάνεις. Αντιγράφεις Ό,ΤΙ βρεις και σου φανεί ενδιαφέρον. Πασάρεις κάτι που μόνο ως προσωπική συλλογή bookmarks θα μπορούσε να είναι, ως blog. Δεν έχεις άποψη, αισθητική και σκέψη. Δεν μπορείς να προσφέρεις λοιπόν τίποτα σε κανέναν. Όποιος θέλει να μάθει για τα θέματα που γράφεις μπορεί να επισκεφθεί τις original πηγές και να ενημερωθεί από ανθρώπους που δούλεψαν πραγματικά.

  Εσύ… Είσαι απλά ένας ακόμα γελοίος που νομίζεις πως επειδή έβγαλες τη φάτσα σου στο internet, κλέβοντας από παντού, έγινες και κάποιος…

  Όσο για το “υπεράνω” στυλάκι σου,

  Στ’αρχίδια μου σε γράφω και κάνω τον ζωγράφο…

  by Tyxod…

  (oh! mon dieu! Τι αισθητική!)

 19. Έχεις πολύ πλάκα τελικά!

 20. @Neutrinos: Σε παρακαλώ, μην δίνεις σημασία.

 21. …αrchίδια ζωγραφίζω και “ψώνια” με σκατά μυρίζω…

Top

Show Buttons
Hide Buttons