Περισσότερο SETI@home για να βρούμε τον E.T

by Stefanos Kofopoulos • On 03-01-2008 • AT 6:47 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

green alien

Η ταινία E.T μπορείς να πρόβαλλε τον εξωγήινο ως αγαπητή και γλυκιά φιγούρα άφησε όμως ένα μεγάλο κενό. Η αναζήτηση ζωής εκτός των κινηματογραφικών πλατώ δεν είναι εύκολη υπόθεση και αν βάλουμε στην άκρη τις θεωρίες συνομωσίας, η ανθρωπότητα παρά τα σύγχρονα επιτεύγματα δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσει με νοήμοντα όντας εκτός πλανήτη Γη. Κάπου εδώ έρχεται το SETI@home, ένα μικρό δωρεάν πρόγραμμα από το πανεπιστήμιο του Berkeley που μετά την εγκατάσταση, τρέχει στον υπολογιστή όταν αυτός δεν χρησιμοποιείται και αναλύει σήματα που έχουν συλλέξει ραδιοτηλεσκόπια από τα βάθη του σύμπαντος. Η ιδέα του εγχειρήματος είναι απλή: εκατοντάδες χιλιάδες απλοί υπολογιστές αναλύουν μικρά κομμάτια δεδομένων παράγοντας το έργο που μόνο μερικοί super computers θα ήταν ικανοί – αν είχαν προγραμματιστεί για αυτή την δουλειά.

Η πρόσφατη αναβάθμιση στο ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo επιτρέπει καλύτερη κάλυψη στο φάσμα των συχνοτήτων κάτι που πρακτικά μεταφράζεται σε 500 φορές περισσότερα δεδομένα για ανάλυση και άρα 500 φορές περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί ο E.T της καρδιάς μας.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. θυμαμαι πριν χρόνια ένας γνωστός είχε βρει ήχο από το bing bang και του το στείλαν επεξεργασμένο, λολ ένα noise ήταν το είχα ακούσει :) καλή φάση πάντως αν κ δεν το χρησιμοποιώ

 2. Η αποψη μου για τους εχογηινους εχει αλλαξει πολυ τα τελευτεα χρονια :Ρ

  ΝΑ και αν υπαρχου ΝΑ και αν οχι

  αν το διαβαζα παλιοτερα μπορει να το εφαρμοζα αλοστε τι καλιτερο απο το να πεις ναι βοηθαω και γω να προοδευσει η επιστημη….

 3. Αντί να ψάχνουμε για εξωγήινους και UFOs, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιούμε την επεξεργαστική ισχύ των υπολογιστών μας για να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο η το AIDS.

  http://www.worldcommunitygrid.org/reg/viewRegister.do

 4. Συμφωνώ με την AnimaSana.
  Νισάφι πια να βρουμε εξωγήινους. Εκείνοι δεν μπορούν να μας βρουν;

 5. @cghera: Με παρόμοιο τρόπο σκέψης ίσως να μην είναι απαραίτητο να πηγαίναμε στο φεγγάρι, να έχουμε δορυφόρους που μας στέλνουν δωρεάν φωτογραφίες του πλανήτη κλπ.

  Μπορεί να μην θέλουν να μας βρουν ή μπορεί να μας έχουν βρει και να μην το ξέρουμε ακόμα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons