Ο Sergey Brin δίνει λεφτά για έρευνα για το Πάρκισον

by Stefanos Kofopoulos • On 24-03-2009 • AT 7:11 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

elderly hands

Ο Sergey Brin έχει γνωστοποιήσει πριν καιρό στο προσωπικό του blog την πιθανότητα να πάθει Πάρκισον. Συγκεκριμένα είχε γράψει “There is one particular mutation of the LRRK2 gene — known as G2019S — that, while rare even among people with the disease, accounts, in some ethnic groups, for a substantial proportion of familial Parkinson’s”. Είναι επίσης γνωστό οτι είναι επενδυτής στην 23andMe, την εταιρεία που αναλύει το DNA και στην οποία η γυναίκα του Anne είναι cofounder.

Τώρα η 23andMe σε συνεργασία με το Parkinson’s Institute of California και το ίδρυμα του Michael J. Fox σκοπεύουν να στείλουν το DNA testing kit σε 10.000 ανθρώπους με σκοπό να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για το Πάρκισον, εξετάζοντας το γενετικό υλικό και συμπληρώνοντας ερωτηματολόγια. Ο Sergey θα χρηματοδοτήσει την προσπάθεια αυτή για προσωπικό συμφέρον αλλά και για το καλό περίπου 4 εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από Πάρκισον.

[via, photo via drhoye]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αμα δινουμε τα φραγκα μας οταν υπαρχει το προβλημα νομιζω ειναι λιγο αργα.Ποτε δεν ξερεις βεβαια κ μακαρι να αποδωσει καρπους

Top

Show Buttons
Hide Buttons