Η Segway εξαγοράζεται, η μετακίνηση ποτέ δεν θα είναι η ίδια

by Stefanos Kofopoulos • On 15-01-2010 • AT 4:46 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

segway

Όλα τα όνειρα τελειώνουν γρήγορα αλλά είναι μερικά που έχουν μεγάλη διάρκεια. Κάπως έτσι η Segway έφτασε στο σημείο να πουληθεί σε κάποια Αγγλική εταιρεία το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το πιο σημαντικό είναι ότι το μέλλον της μετακίνησης στον πλανήτη που εμείς ονομάζουμε Γη, κάποια στιγμή το 2001, βρισκόταν στις πλάτες του Dean Kamen και του μέχρι τότε άγνωστου δημιουργήματος που μόνο tech celebrities είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν. Το hype ήταν τόσο μεγάλο που όσο το σκέφτομαι, εκείνη την περίοδο αν υπήρχε Twitter και Facebook θα είχαν καταρρεύσει από τις συζητήσεις και τα σχόλια για το Segway.

Μην ξεχνάμε ότι το 2001 ένα δίτροχο που μπορεί να ισορροπήσει αυτόματα και κινείται με ηλεκτροκινητήρα ήταν μεγάλη υπόθεση. Όπως είναι και σήμερα, με το δίτροχο uber όχημα να τραβάει τα βλέμματα όπου και αν το δεις. Στην Αθήνα το έχω πετύχει μόνο μια φορά πίσω από την παλιά Βουλή, με έναν white collar να κατηφορίζει από το πεζοδρόμιο με περίτεχνους ελιγμούς. Στο Amsterdam οι αστυνομικοί το χρησιμοποιούσαν για περιπολίες στην Red Light District ενώ στο San Francisco ήταν ακόμα ένας τρόπος για ευχάριστη μετακίνηση.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον του brand Segway αλλά αν πρόκειται να μετατραπεί σε ένα corporate εργαλείο πραγματικά ο κόσμος θα χάσει κάτι πολύ σημαντικό, το δικαίωμα στο όνειρο μια την μετακίνηση στης μεγαλουπόλεις με τρόπο όσο πιο φιλικό γίνεται στο περπάτημα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ναι το είδα.. αν έχω καταλάβει σωστά είναι εξαγορά της Segway από επενδυτή που είχε βάλει λεφτά στην Αγγλία.

  1. Πέρα απο εξαγορές κλπ, το μηχάνημα είναι ολα τα λεφτά. Ειχα ενα τέτοιο για 2 μέρες στο Παρίσι και το καταευχαριστήθηκα. Εντελώς άλλη αίσθηση…

  2. Παιδια να ρωτησω κατι σε περιπτωση που τρακαρουν δυο ατομα με αυτο, τι γινεται απο αποψη ασφαλειας και ζημιων?
    Ποιος πληρωνει ποιον?
    Χαχα…
    Γιατι δε πρεπει να ναι και φθηνο…

Top

Show Buttons
Hide Buttons