Οι σεκιουριτάδες στα μαγαζιά

by Stefanos Kofopoulos • On 26-10-2006 • AT 3:03 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Αδυνατώ να κατανοήσω τον λόγο ύπαρξης και ρόλο των διάφορων κυρίων και κυριών ως φύλακες ασφαλείας (σεκιουριτάδες) σε καταστήματα και τράπεζες. Είναι τραγικό να πιστεύει κάποιος ότι μια 40χρονη γυναίκα με τακούνι μπορεί να τρέξει όταν υπάρξει ανάγκη [βλέπε ταχυδρομικό ταμιευτήριο]. Είναι επίσης τραγικό να πιστεύει κάποιος ότι ένας αδύνατος λιπόσαρκος 25άρης μπορεί να κρατήσει κόντρα σε μια πόρτα [βλέπε εθνική τράπεζα].

Μπορώ να σκεφτώ δύο σενάρια:

 • Οι φύλακες απλά υπάρχουν για να γεμίζουν 8ωρα και να αναγκάσουν την μηχανή να κινείται με μίζες ανάθεσης και ψευδή αίσθημα ασφάλειας
 • Οι φύλακες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ειδοποιούν την αστυνομία

Φυσικά όλα αυτά αλλάζουν όταν πρόκειται για ντουλάπες σεκιουριτάδες σε νυχτερινά μαγαζιά… αλλά εκεί κανείς δεν φοράει στολή σε σήμα στους ώμους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κι εγώ το ίδιο πιστεύω, και ούτως ή άλλως και η ιστορία αυτό έχει δείξει, όποτε γίνετε ληστεία οι σεκιουριτάδες πέρνουν την αστυνομία και μετά από κανά 2ωρο έρχονται κι αυτοί για καταθέσεις.

 2. Υπάρχουν για να σώνουν κάπως την κατάσταση σε λιγότερο extreme καταστάσεις, π.χ. όταν τα παίρνεις με την ουρά στην Εθνική και αρχίζεις να βρίζεις θεούς και δαίμονες (μέχρι και ξύλο έχει παιχτεί με διευθυντές).
  Επίσης υπάρχουν σαν αποτρεπτικό μέσο για μικρο-παραπτώματα, δηλαδή να βλέπει ο πιτσιρικάς το σεκιουριτά και να του κόβεται η όρεξη για…βουτήματα.

 3. για τον φοβο των ιουδαιων και καλα…

 4. Ελπίζω να μην είναι για αυτό.. όχι μόνο!

 5. Εφόσον δεν αλλάζει ο νόμος περι οπλοφορίας και οπλοχρησίας από security, μην περιμένετε και πολλά. Εδώ ούτε το Taser δεν τους επιτρέπουν! (το ρώτησα στην Defendory στον αντιπρόσωπο της Taser International στην Ελλάφα και πραγματικά με κάνει να στεναχωριέμαι…)

 6. Ελλάδα εννοώ… αν και πολύ φάβα είναι η κατάσταση… :lol:

 7. LOL καλό αυτό…

Top

Show Buttons
Hide Buttons