Όχι Twitter, όχι Facebook σε κολεγιακούς αγώνες

by Stefanos Kofopoulos • On 18-08-2009 • AT 5:46 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

no tweeting on game day

Ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια κολεγιακών sport στην Αμερική, το SEC, έκρινε και αποφάσισε ότι οι θεατές που παρακολουθούν αγώνες κατά την διάρκεια του συνεδρίου δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το Twitter, το Facebook και διάφορα άλλα social network services. Ο λόγος είναι πολύ απλός και ο εκπρόσωπος του SEC τον εκφράζει με απόλυτη ειλικρίνεια: το SEC θέλει να στρέψει τους θεατές στα τηλεοπτικά προγράμματα των ESPN και CBS που αναμένεται να πληρώσουν $3 δις σε δικαιώματα τα επόμενα 15 χρόνια.

Οι νέες οδηγίες για live blogging, tweets, upload φωτογραφιών στο Facebook ή το Flickr αλλά και βίντεο στο YouTube είναι τόσο γελοίες όσο και το ποσό που θα εισπράξει το SEC τα επόμενα 15 χρόνια. Ένα ακόμα κλασσικό παράδειγμα αντιμετώπισης του νέου με το παλιό, την σύγκρουση συμφερόντων του broadcast κατεστημένου της τηλεοπτική Αμερικής με τον νέο θαυμαστό κόσμο των online υπηρεσιών.

Το ποσό των $3 δις δεν είναι αμελητέο αλλά όπως πολύ σωστά επισημαίνεται, οι ίδιοι κύριοι του SEC που τώρα απαγορεύουν τα Tweets, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους χρήστες με την μεγαλύτερη επιρροή ώστε να προωθήσουν ακόμα περισσότερο το συνέδριο και τους αγώνες!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλα, αυτό δεν πρόκειται να αλλαξει ποτέ!Σιγά μην δεν χρησιμοποιηθεί το twitter ή facebook, για να αρπάξουμε αυτοί!Από την αλλή, με αυτή τη χρηματοδότηση παει μπροστα το κολλεγιακο πρωταθλημα κτλ κτλ…

    • Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι απλά ένα από τα πολλά που δείχνουν τον φόβο να κυριαρχεί σε business models που απέδιδαν μέχρι πρόσφατα

Top

Show Buttons
Hide Buttons