Σε πτώση το ransomware, αλλά οι διαδικτυακοί κίνδυνοι παραμένουν…

by Nikos Kaimakamis • On 17-07-2018 • AT 1:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Εταιρείες όπως η Kaspersky και η McAfee εντοπίζουν φθίνουσα πορεία στο ransomware, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει οι online απειλές.

Σύμφωνα με το Kaspersky Security Network report, από τον Απρίλιο 2017 μέχρι και τον Μάρτιο 2018 οι επιθέσεις ransomware σημείωσαν πτώση της τάξης του 30% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Η McAfee παρατηρεί σε δική της μελέτη μία πτώση σε ποσοστό 32% στις επιθέσεις ransomware σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αναφέρει σε άρθρο του το ZD Net. Τα στοιχεία αυτά, όμως, δεν πρέπει να ερμηνευθούν ως ενδεικτικά του ότι το ransomware έχει πεθάνει και οι χρήστες των υπηρεσιών του Παγκόσμιου Ιστού έχουν πλέον απαλλαγεί από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένα μεγάλο μέρος της πτώσης του ransomware είναι η άνοδος της χρήσης των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες στρέφονται στη χρήση λογισμικού παράνομης άντλησης κεφαλαίων μέσω κρυπτονομισμάτων, με τη μέθοδο του cryptojacking, όπως ονομάζεται. Μία επίθεση cryptojacking έχει ως στόχο της την εισαγωγή malware σε έναν υπολογιστή, προκειμένου να μπορεί να γίνει η χρήση των πόρων του για την άντληση νομισμάτων εν αγνοία του ιδιοκτήτη του. Η μέθοδος αυτή θεωρείται πιο εύκολη και αρκετά προσοδοφόρα για έναν κυβερνοεγκληματία.

Παρόλα αυτά, το ransomware συνεχίζει να δείχνει το πόσο επικίνδυνο είναι με μερικά χτυπητά παραδείγματα, όπως είναι η επίθεση με το SamSam ransomware στην πόλη της Ατλάντα των ΗΠΑ, με τους χρήστες να καλούνται να πληρώσουν αρκετά χρήματα προκειμένου να πάρουν και πάλι τον έλεγχο των αρχείων τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons