Σε 75 εκ. υπολογιστές εγκατεστημένα τα Windows 10

by Nikos Kaimakamis • On 31-08-2015 • AT 11:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Toshiba-laptop-windows-10

Αυξάνονται σταθερά οι εγκαταστάσεις των Windows 10, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το νέο λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε 75 εκατομμύρια υπολογιστές στον κόσμο. 

Το νούμερο αυτό μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το ένα δισεκατομμύριο PC που εκτιμάται ότι λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι οι 75 εκατομμύρια εγκαταστάσεις των Windows 10 έχουν γίνει σε ένα μόλις μήνα.

Από την άλλη μεριά, τα Windows 7 είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές λειτουργικό σύστημα και δεν έχουν πειστεί όλοι οι χρήστες του να προχωρήσουν στην αλλαγή του. Ενδεικτικά, πάντως, τα Windows 7 χρειάστηκαν δύο μήνες για να φτάσουν στα 60 εκατομμύρια εγκαταστάσεις.

Επομένως, τα Windows 10 φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά στον εμπορικό τομέα. Μερικά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι τα Windows 10 υπάρχουν διαθέσιμα σε 192 χώρες, ενώ ακόμα και υπολογιστές που έχουν κατασκευαστεί το 2007 έχουν πλέον λάβει το νέο λειτουργικό.

Το gameplay που έχει γίνει Streaming από Xbox One σε υπολογιστές Windows 10 αντιστοιχεί σε χρόνο 122 ετών, ενώ 10 εκ. achievements έχουν ξεκλειδωθεί στο Microsoft Solitaire Collection και το Minecraft beta. Από την μεριά της η Cortana έχει ήδη προλάβει να πει μισό εκατομμύριο αστεία σε όσους είναι διαθέσιμη.

Το Windows Store φαίνεται να γνωρίζει και αυτό τις δόξες του, αφού έχει δει έξι φορές περισσότερα app downloads από την εποχή των Windows 8, ενώ περισσότερες από 2000 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις διαγωνίζονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας χρηματοδότησης μέσω του #Upgrade Your World.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons