Ελπίδες για την θεραπεία του καρκίνου

by Stefanos Kofopoulos • On 28-08-2006 • AT 6:44 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

cancer cells

Νέες ελπίδες για την θεραπεία του καρκίνου, προκύπτουν από τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων. Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Illinois παρασκεύασαν ένα συνθετικό μόριο που προκαλεί την αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα υγιή κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού όταν διαπιστώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της πρωτεϊνης procaspase-3 που το σώμα μετατρέπει σε caspase-3 και σκοτώνει τα υγιή κύτταρα όταν χρειαστεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. προσεξε πως βαζεις αυτους τους τιτλους γιατι δημιοργεις φρουδες ελπιδες σε ανθρωπους που βασανιζονται με το θεριο.
    ουσιαστικα ακριβως κανουν οι χημειοθεραπιες, και τα διαφορα μορια που χρησιμοποιουν ειναι περισσοτερο ή λιγοτερο αποτελσματικα στην καταστροφη των καρκινκων κυτταρων αναλογα με τον τυπο και το οργανο που εχεις καθε φορα

  2. Δεν νομίζω ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Πραγματικά τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σημαντικά γιατί δίνουν τρομερές ελπίζες για την καταστροφή μόνο των καρκινικών κυττάρων και μόνο. Σε αντίθεση με την χημειοθεραπεία ή/και ακτινοβολία που αναγκαστικά προσβάλλουν και υγιή ιστό. Ακόμα και η επέμβαση δεν είναι πάντα αποτελεσματική αν σκεφτείς τις περιπτώσεις καρκίνου του εγκεφάλου.

    Ελπίζω ανάλογες έρευνες όπως η γονιδιακή έρευνα ή η νανοτεχνολογία να δώσουν μεγαλύτερες ελπίδες και απαντήσεις στον καρκίνο.

  3. Μακάρι θέε μου να καταφέρουνε κάτι…

  4. Σιγά σιγά.. η τεχνολογία ωριμάζει και προοδεύει.

  5. Αν δεν υπήρχε ο μεσαίωνας (οι θρησκείες) και οι πόλεμοι θα είμασταν 200 χρόνια μπροστά…

Top

Show Buttons
Hide Buttons