Η Ευρώπη υποστηρίζει την Scala με 2.3 εκ. ευρώ, ώρα να μάθεις προγραμματισμό

by Stefanos Kofopoulos • On 17-01-2011 • AT 6:29 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Η Ευρώπη υποστηρίζει την Scala με 2.3 εκ. ευρώ, ώρα να μάθεις προγραμματισμό

Δεν νομίζω ότι είναι πολλές οι φορές που η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει με χρηματοδότηση μια γλώσσα προγραμματισμού. Η Scala μόλις απέκτησε 2.3 εκατομμύρια ευρώ από το European Research Council για να προχωρήσει στην ανάπτυξη της γλώσσας και να επεκταθεί στο σύγχρονο περιβάλλον των επεξεργαστών με πολλούς πυρήνες. Είναι ίσως η Ευρωπαϊκές ρίζες και η ανάγκη για προώθηση της τεχνολογία στην Ευρώπη που ωθούν τα κράτη μέλη να ξοδεύουν χρήματα όχι μόνο σε έρευνα αλλά και πιο πρακτικά πράγματα όπως γλώσσες προγραμματισμού. Σύμφωνα με την Wikipedia η Scala είναι “multi-paradigm programming language designed to integrate features of object-oriented programming and functional programming. The name Scala stands for “scalable language”, signifying that it is designed to grow with the demands of its users.” Τρέχει πάνω σε Java platform (Java Virtual Machine) και Android κινητά, γεγονός που εξηγεί την άμεση ανάγκη για προσαρμογή στο dual και multi core παρόν πολύ γρήγορα. Μήπως είναι ώρα να μάθετε Scala τώρα που ολόκληρη η Ευρώπη υποστηρίζει το εγχείρημα;

Η Ευρώπη πάντως φαίνεται ιδιαίτερα ανήσυχη με τις τεχνολογικές εξελίξεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αγορά των κινητών τηλεφώνων και συγκεκριμένα των smartphones. Πριν από δύο μήνες περίπου η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε με 22 εκατομμύρια ευρώ το Symbian ώστε να αναπτυχθεί ταχύτερα και να εναρμονιστεί πλήρως με τις σύγχρονες multi core δυνατότητες των επεξεργαστών στα κινητά τηλέφωνα του σήμερα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι εξαιρετική η Scala. Λίγο πολύπλοκη και ακαδημαϊκή, αλλά κάνει παπάδες. Τώρα που η Java έχει καταντήσει υποχείριο της Oracle νομίζω η Scala μπορεί να είναι αξιόλογος αντικαταστάτης.

    Και όποιος γνωρίζει την ιστορία του σχεδιαστή της (Martin Odersky) δε μπορεί παρά να νιώθει ήσυχος πως πρόκειται για σοβαρή δουλειά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons