17 συμβουλές για οικονομία χρημάτων σε ένα startup [update 4]

by Stefanos Kofopoulos • On 08-03-2008 • AT 2:35 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

dual monitor desk

Ο Calacanis γράφει 17 τρόπους για να γίνει οικονομία χρημάτων σε ένα startup. Χαίρομαι που μοιράζομαι πολλές από τις ιδέες του ήδη και ομολογώ ότι έχω ζήσει κάποια απο τα χαρακτηριστικά που περιγράφει όταν ήμουν Αγγλία. Το φαγητό και ο καφές είναι must όχι για μόνο γιατί γλιτώνουν χρόνο αλλά επειδή λειτουργούν ανταποδοτικά στην ψυχολογία των εργαζομένων.

Οι καλές καρέκλες είναι άλλο ένα τρομερό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάποιος στο γραφείο όπως και οι διπλές οθόνες. Δούλευα με το 15άρι laptop και μια wide 19άρα ταυτόχρονα. Ακόμα και ο mailer να είναι ανοιχτός στην μια οθόνη γλιτώνει πολλά clicks και χρόνο από τις αλλαγές σε παράθυρα και επιτρέπει να γίνεται εύκολα focus σε κάτι τόσο σημαντικό όσο το email.

Να προσθέσω ότι ο χώρος βοηθάει πολύ. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο γραφείο γιατί πάντα το επιπλέον real estate του πραγματικού σας desktop είναι χρήσιμο… όχι μόνο για τις δύο οθόνες.

Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο του Jason και την κουβέντα που είχε γίνει στο pestaola.gr για την επιλογή καρέκλας γραφείου.

Update: Έχει ξεκινήσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα στο 37signals.com σχετικά με τους workaholics που ανέφερε ο Calacanis, ο οποίος αναθεώρησε την άποψη του εν μέρη. Ακολουθεί ο Scoble που υποστηρίζει τον Calacanis και την άποψη ότι οι εργαζόμενοι ενός startup πρέπει να δουλεύουν πολύ ή απλά να απολύονται. Απάντηση με μπόλικη ειρωνεία στον Calacanis έδωσε και ο Duncan Riley από το Techcrunch που υποστηρίζει ότι η άποψη του Calacanis για απόλυση όσων δεν είναι workaholics είναι τόσο γελοία όσο η ανάγκη να βάλουμε καθετήρα στους εργαζόμενους για να μην χάνουν χρόνο στην τουαλέτα. Ο Allen Stern μέσα από το centernetworks.com υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν meeting ενώ τρώνε μεσημεριανό (αυτό λέει ο Calacanis) αλλά να έχουν χώρο και αέρα να αναπνέσουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Καπάκι έρχεται απάντηση από τον Sean Percival εργαζόμενο στο Mahalo που λέει ότι τα πράγματα δεν είναι άσχημα, μάλιστα λέει ότι είναι εξαιρετικές οι συνθήκες εργασίας, δεν αναφέρει τίποτα για την μία τουαλέτα που άντρες – γυναίκες χρησιμοποιούν μονές και ζυγές ώρες, ούτε μιλάει για το θέμα workaholics κλείνει όμως με την προτροπή ότι αν οι άλλοι έχουν να προτείνουν καλύτερες και το ίδιο αποτελεσματικές λύσεις ας το κάνουν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. @ProBlog: Δύσκολο.. δεν καταλαβαίνουν το κέρδος που έχουν.

Top

Show Buttons
Hide Buttons