Η Γη μέσα από 24 ώρες πτήσεων σε 2 λεπτά όπως την είδε ο δορυφόρος

by Stefanos Kofopoulos • On 07-06-2011 • AT 5:58 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Γη μέσα από 24 ώρες πτήσεων σε 2 λεπτά όπως την είδε ο δορυφόρος

Ο Isaac Asimov στο Foundation Series έγραψε ότι μπορείς να καταλάβεις το επίπεδο πολιτισμού ενός πλανήτη από το πόσο λαμπερός φαίνεται στον παρατηρητή που βρίσκεται σε τροχιά. Μπορεί η γαλαξιακή αυτοκρατορία να αποτελεί ακόμα όνειρο και ιστορία επιστημονικής φαντασίας, όχι όμως και το βίντεο που ακολουθεί και συμπυκνώνει την κίνηση των αεροπλάνων ολόκληρου του πλανήτη. 24 ώρες πτήσεων από και προς κάθε σημείο της Γης όπως φαίνονται από τον δορυφόρο μέσα σε δύο λεπτά.

Κάθε μία κίτρινη κουκκίδα αντιστοιχεί σε ένα αεροπλάνο, αυτό είναι προφανές. Οι παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν την αλλαγή στην συμπεριφορά των ανθρώπων όπως φαίνεται από των αριθμό και την συχνότητα των πτήσεων μεταξύ ημέρας και νύχτας. Προσέξτε την Αμερική και την Ευρώπη να κιτρινίζουν κατά την διάρκεια της ημέρας και να ηρεμούν κατά την διάρκεια της νύχτας. Παρατηρήστε την απουσία πτήσεων στον χάρτη ή τον περιορισμένο αριθμό αυτών και κάντε τους συσχετισμούς με τις χώρες που βρίσκονται εκεί.

Πόσο πολύ αλλάζει την ζωή η τεχνολογία που επιτρέπει τις πτήσεις, τις οικονομικές πτήσεις αλλά και την παρατήρηση φαινομένων μέσα από δορυφόρο. Δείτε την μεγάλη εικόνα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποτέ δεν φαντάστηκα πως μία εικόνα της γης με αρκετές κίτρινες κουκκίδες θα περιείχε τόσες πολλές πληροφορίες! Φοβερό!

  2. Αυτό το έχει ο μπαμπας μου έξω απο την βιτρίνα του γραφείου του (είναι ταξιδιωτικός πράκτορας)! Και βέβαια υπάρχουν και dynamic-ιστοσελίδες που σε λένε online τις πτήσεις και δρομολόγια πλοίων σε όλο τον κόσμο (ακόμη και στην Ελλάδα με λετπομερείς πληροφορίες)!

Top

Show Buttons
Hide Buttons