Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια η Apple λανσάρει το πρώτο iPhone

by George Polyzos • On 29-06-2017 • AT 2:29 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, ο Steve Jobs παρουσιάζει στο κοινό το πρώτο iPhone κάνοντας το πρώτο βήμα για την πλήρη μεταμόρφωση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Η κίνηση της Apple να παρουσιάσει μία συσκευή που υιοθετούσε έναν τελείως νέο σχεδιασμό, σε σχέση με τα όσα ίσχυαν τότε, ήταν ένα στοίχημα. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, διαπιστώνουμε ότι ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε και μάλιστα θριαμβευτικά.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη για την ίδια την Apple, η συσκευή που παρουσίασε ο Steve Jobs πριν από δέκα χρόνια, άλλαξε ριζικά και το σύνολο της ίδιας της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Η Google με το Android ήταν η πρώτη που πήρε το μήνυμα. Αντίθετα, εταιρείες που πριν από δέκα χρόνια μεσουρανούσαν σταδιακά έπεσαν σε παρακμή αφού δεν ακολούθησαν τα νέα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Nokia, της BlackBerry, της Palm ή ακόμη και αυτής της Microsoft.

Σε αυτά τα δέκα χρόνια ύπαρξης του iPhone η Apple ποτέ δεν ακολούθησε παραδοσιακή αρίθμηση των συσκευών της. Αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορούν τα iPhone 7 και 7 Plus χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η εταιρεία λανσάρισε μόνο επτά μοντέλα.

Το αρχικό iPhone που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2007 ακολούθησαν δύο παρεμφερείς εξωτερικά συσκευές το iPhone 3G τον Ιούνιο του 2008 και το iPhone 3GS τον Ιούνιο του 2009. Τον Ιούνιο του 2010 ήρθε το iPhone 4 με νέο σχεδιασμό τον οποίο υιοθέτησε και το επόμενο μοντέλο, το iPhone 4S, το οποίο ήρθε τον Οκτώβριο του 2011. Έκτοτε η Apple ξεκίνησε να λανσάρει τα νέα της μοντέλα το φθινόπωρο αντί του καλοκαιριού.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ήρθε το iPhone 5 το οποίο έφερε μαζί του νέο σχεδιασμό. Ακολούθησαν τα iPhone 5S και iPhone 5C τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν για πρώτη φορά η Apple παρουσίασε συγχρόνως δύο συσκευές. Η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε και την επόμενη χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν παρουσιάστηκαν τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Ήταν η πρώτη φορά που η αμερικανική εταιρεία «ξέφευγε» από τις 3,5 και 4 ίντσες.

Η σειρά iPhone 6s ακολούθησε τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ τον Μάρτιο του 2016 παρουσιάστηκε μία ανανέωση της συσκευής στις 4 ίντσες, το iPhone SE. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ήρθαν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, συμπληρώνοντας της δεκαπεντάδα των συσκευών που έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα.

Για φέτος αναμένεται να παρουσιαστούν τρεις νέες συσκευές, από αυτές το iPhone 8 θα έχει τον χαρακτήρα επετειακής έκδοσης εισάγοντας σειρά νέων χαρακτηριστικών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλη η σειρά Iphone έχει δημιουργήσει την δική της ιστορία στη σύγχρονη τεχνολογία των Smartphones και έπεται συνέχεια.

    Ξεκινώντας από το iphone 8 η Apple σιγά σιγά αρχίζει και ξεφεύγει..

Top

Show Buttons
Hide Buttons