Samsung εναντίον HTC, οι αρχές ερευνούν ψεύτικα reviews στην Ταϊβάν

by Stefanos Kofopoulos • On 19-04-2013 • AT 2:16 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Samsung εναντίον HTC, οι αρχές ερευνούν ψεύτικα reviews στην Ταϊβάν

Samsung και Ταϊβάν έρχονται ξανά πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτή την φορά για κατηγορίες που αφορούν αθέμιτες διαφημιστικές πρακτικές της Samsung εναντίον της HTC με ψεύτικα σχόλια και αρνητικές απόψεις για προϊόντα HTC από μαθητές που προσέλαβε η Samsung.

Η αρχή αθέμιτου ανταγωνισμού της Ταϊβάν διερευνά έρευνα μετά από έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ότι η Samsung προσέλαβε μαθητές για να δημοσιεύσουν ανώνυμα reviews, άρθρα και σχόλια εναντίον της HTC. Την ίδια στιγμή τα σχόλια για προϊόντα της Samsung ήταν μόνο θετικά.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Samsung προσέλαβε εταιρεία marketing που αποφάσισε να ακολουθήσει αθέμιτες πρακτικές. Προσέλαβε μαθητές που δημιουργούσαν ψεύτικες ιστορίες και γεγονότα με σκοπό να βλάψουν την HTC και πιο συγκεκριμένα το HTC One X ενώ παράλληλα προωθούσαν το Samsung Galaxy Note και το Galaxy S3. Σύμφωνα με την Samsung, το γεγονός έχει όντως συμβεί και η εταιρεία έχει ήδη διακόψει οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης τέτοιου τύπου στην Ταϊβάν, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Αν η Samsung κριθεί ένοχη αντιμετωπίζει πρόστιμο μέχρι και 600.000 ευρώ.

Στις αρχές του 2013 η Samsung είχε πληρώσει πρόστιμο στην Ταϊβάν για παραπλανητική διαφήμιση που αφορούσε τη κάμερα του Samsung Galaxy Y Duo.

Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι αν η Samsung χρησιμοποίησε μαθητές για να βλάψει την HTC. Οι Κορεάτες δήλωσαν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν συνάγουν με το ήθος της εταιρείας. Το βασικό ερώτημα είναι πως και γιατί οι αναγνώστες εμπιστεύονται ανώνυμα σχόλια και κάθε ιστορία που διαβάζουν online ώστε να διαμορφώσουν άποψη για προϊόντα και τεχνολογίες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. για αυτό και εμείς διαβάσουμε pestaola ;-) πέραν τίς πλάκας εμείς ως εν δύναμη αγοραστές περιμένουμε να δούμε ένα hands on η μια κριτική βεβαία μετά νομίζω ότι είναι στην κρίση το καθενός τι θέλει και αν τον καλυπτη το YouTube είναι γεμάτο από τέτοια βίντεο

    • Το θέμα είναι ότι φτιαχτές ιστορίες σε σχόλια δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις τόσο εύκολα

  2. Για τον τελευταίο συλλογισμό σου είναι απλό: Σε φόρουμ που συζητάνε για τυχόν προβλήματα (ή παραλείψεις) που εμφανίζει η συσκευή που επιθυμεί κάποιος να αγοράσει, είναι πολύ χρήσιμο. Το να διαβάζεις γενικά ανώνυμες, ή μη, γνώμες αν η συσκευή αρέσει είναι άχρηστο, αλλά συμβαίνει γιατί όταν έχεις πολλές παρόμοιες επιλογές ψάχνεις κάπου να πιαστείς και δεν εμπιστεύονται όλοι το ίδιο τη δικιά τους άποψη, προτιμούν κάποιου τρίτου έστω και ανώνυμου. Ή απλά να πάνε με το κύμα. Ούτως ή άλλως, μεγάλο μέρος του ίντερνετ είναι ανωνυμίες και φαντασίες. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι και που τις γράφουν και τις πιστεύουν

  3. Το χειρότερο είναι ότι την έπιασαν την Samsung και ξεφτιλίστηκε, γενικώς υψηλής τεχνολογίας προϊόντα αλλά πολύ μέτρια προώθηση και κιτσαριό. Κάτι μου λέει πάντως ότι και η Apple καθόλου παρθένα δεν είναι σε παρόμοιες πρακτικές απλώς κάνει καλύτερες καβάτζες :-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons