Η Samsung ετοιμάζεται να μηνύσει την Apple για το iPhone 5 LTE

by Stefanos Kofopoulos • On 11-09-2012 • AT 1:58 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Samsung ετοιμάσει να μηνύσει την Apple για το iPhone 5 LTE

Σύμφωνα με τον Κορεατικό τύπο, η Samsung είναι έτοιμη να μηνύσει την Apple αν το iPhone 5 χρησιμοποιεί τεχνολογία LTE για να συνδεθεί στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η απόφαση της Samsung είναι δεδομένη όπως και οι ορδές των δικηγόρων που περιμένουν για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα και να ξεκινήσει η διαδικασία. Εκτός των άλλων χαρακτηριστικών, το νέο iPhone 5 αναμένεται να χρησιμοποιεί chip για δίκτυα LTE σε όλο τον κόσμο. Η Samsung κατέχει μεγάλο ποσοστό από τις πατέντες που καλύπτουν την λειτουργία του LTE, γεγονός που πρόκειται να εκμεταλλευτεί μετά τα πρόσφατα γεγονότα και την απόφαση του δικαστηρίου για καταβολή 1.05 δισεκατομμυρίου δολαρίων ως αποζημίωση στην Apple.

Αν η Samsung καταφέρει και κερδίσει αυτή την υπόθεση όχι μόνο θα μπορεί να διακόψει την εισαγωγή και τις πωλήσει του iPhone 5 στην Αμερική αλλά να επηρεάσει και τις πωλήσεις του νέου iPad 3. Πρακτικά αυτό σημαίνει ολική καταστροφή για την Apple που αναμένεται να ανακοινώσει το iPhone 5 αύριο, σε ειδική εκδήλωση στο San Francisco.

Είναι η Apple τόσο ανόητη ώστε να μην έχει προβλέψει τις συνέπειες χρήσης του LTE στο iPhone 5 ή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και θα αντιμετωπίσει τα πιθανά προβλήματα όταν προκύψουν;

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν πιστεύω ότι δεν έχει προβλέψει η Apple αυτή την εξελιξη ως τον master στον πόλεμο των πατεντών.
  Είτε θα τα βρουν εξωδικαστικά είτε θα γίνει συμψηφισμός στις ποινές αν υπάρξει αυτή την φορά καταδικαστική απόφαση για την Apple

  • Συμφωνώ, σίγουρα θα έχει γίνει κάτι για αυτό σε επίπεδο πρόβλεψης. Το θέμα όμως είναι τί και πόσο στραβά μπορούν να πάνε τα πράγματα. Γιατί στο LTE δεν είναι μόνο η Samsung που έχει πολλές πατέντες.

   Εκτός και αν έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες χρόνια πριν και δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτές.

 2. Τιτάνα, θα τολμήσω να πώ ότι είναι το δεύτερο που λες.
  Γιατί δεν έχει κινηθεί η σάμσουγκ τόσους μήνες που κυκλοφορεί το Ipad 3 ?
  Θα είχε ήδη κερδίζει και το επόμενο Iphone (αυτό που περιμένουμε αύριο) θα ήταν ήδη αποκλεισμένο ή χωρίς 4G.

  • Είναι σωστή παρατήρηση αυτή, ίσως να θέλουν να πετύχουν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Ίσως οι πωλήσεις του iPad να προσφέρουν τόσο χρήματα στην Samsung από τις πωλήσεις components μέσα στο νέο iPad 3 που να τους συμφέρει να το καθυστερήσουν. Ίσως να μην μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό.

   Είναι πραγματικά πολλά τα σενάρια που μπορεί να κάνει κάποιος γιατί απλά δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες και τι αλλαγές έχουν γίνει από το hardware του iPad 3 στο iPhone 5

 3. Καλημέρα
  Επειδή δεν έχω καταλάβει, το LTE σαν τεχνολογία είναι πατέντα της Samsung ή η συγκεκριμένη υλοποίηση;

  • Δεν είναι πατέντα της Samsung ούτε άλλης εταιρείας. Είναι ένα πρότυπο για επικοινωνία σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς (4G).

   Ρίξε μια ματιά εδώ. http://en.wikipedia.org/wiki/LTE_%28telecommunication%29

Top

Show Buttons
Hide Buttons