Ευρώπη και Samsung κοντά σε συμβιβασμό για αθέμιτο ανταγωνισμό

by Stefanos Kofopoulos • On 13-12-2013 • AT 4:12 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Samsung κοντά σε συμβιβασμό για πατέντες

Η Ευρώπη και η Samsung βρίσκονται πολύ κοντά στον συμβιβασμό, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, σχετικά με το θέμα των πατεντών και τις προσπάθειες της Samsung να διακόψει την εισαγωγή ηλεκτρονικών και gadgets της Apple στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρώπη αντέδρασε γρήγορα και χαρακτήρισε της προσπάθειες της Samsung ως αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι Κορεάτες φαίνεται ότι θα συμβιβαστούν με την απόφαση που αρχικά ζητούσε την διακοπεί των εισαγωγών και άρα των πωλήσεων, προϊόντων που θεωρούσε ότι καταπατούν πατέντες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από την Samsung να σταματήσει αυτή την πρακτική όταν οι πατέντες αφορούν τεχνολογίας που είναι απαραίτητες σε όλους. Το Bloomberg αναφέρει συγκεκριμένα: “The EU will tell Samsung this month that rivals and other interested parties gave mostly positive feedback in a review of its pledge to stop seeking injunctions in Europe in disputes with competitors over patents required for products that comply with global technology standards”.

Αυτό φαίνεται να αφορά τις πατέντες που ανήκουν στην κατηγορία των Standard-Essential Patents, πατέντες που η Samsung και η Motorola είχαν χρησιμοποιήσει εναντίον της Apple τα τελευταία χρόνια. Η Motorola απέσυρε τις κατηγορίες πριν καιρό. Η Samsung σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συμβιβαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα αυτό.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά μόνο τις συγκεκριμένες πατέντες και όχι συνολικά το σύνολο την πνευματικής ιδιοκτησίας που διαθέτει κάθε εταιρεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μία το περιστατικό με την έκρηξη του S4 και τις απειλές-εκφοβισμούς προς τον ιδιοκτήτη (πραγματικά τι θράσος και αυτό!) και τώρα οι αντινομίες και οι ‘τρικλοποδιές’ προς την Apple. Ας σοβαρευτούν επιτέλους εκεί στην Κορέα αν δεν θέλουν να καταντήσουν γραφικοί!!!

    • Όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού. Το πιο σημαντικό είναι ότι με αφορμή την Samsung οι αντιδικίες που βασίζονται σε standard essentials patents θα είναι πλέον πιο δύσκολες για όλα τα patent trolls που θέλουν να αναλάβουν δράση στην Ευρώπη

  2. Αυτό ξαναπές το!!!…

  3. Τελικά έχουμε μεγάλη διαφορά εμέις στην Ευρώπη με τα Αμερικανάκια…
    Δεν κολλάμε σε αηδίες !!! Μπράβο μας

Top

Show Buttons
Hide Buttons