Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον Samsung, έρχονται οι επίσημες κατηγορίες

by Stefanos Kofopoulos • On 20-12-2012 • AT 8:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον Samsung, έρχονται οι επίσημες κατηγορίες

Άσχημα τα πράγματα για την Samsung. Παρά την άρση όλων των κατηγοριών εναντίον της Apple στην Ευρώπη μόλις 48 ώρες πριν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να κινηθεί νομικά εναντίον της Samsung για θέματα που αφορούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η Ευρωπη εναντιον της Samsung για αθεμιτο ανταγωνισμο

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή είναι έτοιμη να προχωρήσει με το ζήτημα λίγο πριν το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2013. Όπως δήλωσε ο Joaquin Almunia είναι απλά θέμα χρόνου και εσωτερικών διαδικασιών. Οι κατηγορίες εναντίον της Samsung αφορούν στο γεγονός ότι η Samsung κινήθηκε σε αθέμιτα πλαίσια ανταγωνισμού με τις μηνύσεις εναντίον τις Apple σχετικά με πατέντες.

We will adopt a statement of objections very soon

Το θέμα αφορά το κομμάτι των standard-essential patents. Πατεντών που οι εταιρείες κατέχουν αλλά υποχρεούται από τον νόμο να διαθέσουν στους ανταγωνιστές τους με δίκαιους, λογικούς και χωρίς διακρίσεις όρους ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.

Η Samsung σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποίησε τις πατέντες που ανήκουν στην κατηγορία standard-essential patent για αθέμιτο ανταγωνισμό εναντίον της Apple.

“We will adopt a statement of objections very soon. I don’t know if before the end of this year or the beginning of next year because we are in the last step of our internal procedures” δήλωσε ο Joaquin Almunia.

Η Sasmung απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον της Apple που αφορούν standard essential patents σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία.

Η Apple έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών κατηγοριών για standard essential patents που πρακτικά δεν έχουν νόημα, ούτε σχέση με πατέντες τύπου rubber band.

Σε ακριβώς αυτό το θέμα είχε αναφερθεί και ο CEO της Apple, Tim Cook. Δείτε μεταξύ 7:50 μέχρι 10:50.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons