Η Samsung επενδύει στην Sharp, νέα κοντρα με Apple

by Stefanos Kofopoulos • On 06-03-2013 • AT 6:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Samsung επενδύσει sτην Sharp, νέα κοντρα με Apple

Η κόντρα Samsung και Apple μεταφέρεται σε άλλο επίπεδο. Η Samsung θα επενδύσει περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια στην Sharp για να αποκτήσει το 3% της εταιρείας. Με τα χρήματα η Sharp θα φτιάξει τα λογιστικά της και θα αποκτήσει ένα νέο σύμμαχο.

Η επένδυση της Samsung στην Sharp έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονταν αλλά πλέον βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο. Η Sharp χρειάζεται τα μετρητά για να σταθεί στα πόδια της. Η Samsung πιθανότατα χρειάζεται τεχνολογία και οθόνες από την Sharp αλλά και να στριμώξει την Apple.

Η Sharp παράγει οθόνες για το iPhone και το iPad. LCD οθόνες. Η Samsung χρησιμοποιεί Super AMOLED οθόνες στα high end μοντέλα όπως το Samsung Galaxy S3 και το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy S4. Ίσως η Samsung να χρειαστεί περισσότερες οθόνες για tablets ή χαμηλότερης κατηγορίας smartphone ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αγοράς και την στρατηγική της εταιρίας.

ΔΕΣ: Το βίντεο για το νέο Galaxy S4

Είναι εξίσου πιθανό, η επένδυση των $110 εκατομμυρίων με έλεγχο του 3% να δίνει δικαίωμα στην Samsung να ασκεί επιρροή στις αποφάσεις της Sharp. Στρατηγικές αποφάσεις που σίγουρα περιέχουν συμβόλαια και μελλοντικά σχέδια με την Apple και όχι μόνο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κόντρα των δύο εταιρειών έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Μακρυά από τις αίθουσες των δικαστηρίων. Samsung και Apple μάχονται πλέον για πρόσβαση σε πρώτες ύλες, υλικά και διαθεσιμότητα τεχνολογίας. Ώστε να παράγουν καλύτερα, φθηνότερα και ταχύτερα από τον ανταγωνισμό.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons